45. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ - ПРИМОПРЕДАЈА

45. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ - ПРИМОПРЕДАЈА

25. март 2023.

ПРИМОПРЕДАЈА САЛОНА АРХИТЕКТУРЕ

Јучерашњим разговором u Музеј примењене уметности / Museum of Applied Art приликом примопредаје почео је 45. Салон архитектуре. Имали смо част да у уводном догађају овогодишњег Салона архитектуре уприличимо сусрет чланова Савета 44. и 45. Салона, са жељом да установимо принцип предаје дужности између два Савета и да се кроз отворену дискусију упознају са циљевима, али и реалним постигнућима током њиховог мандата. Верујемо да је ово од суштинског значаја за успостављање дијалошког принципа и континуитета у јавном животу архитектонске професије.

Овим чином МПУ указује да је отворен за сарадњу са струковним удружењима и себе види као платформу која модерира дијалог у оквиру српског друштва и архитектонске струке.

Стога се захваљујемо организацијама ЖАД и АСАП што су прихватили понуђени изазов и прихватили се да допринесу успостављању ширег разумевања и подизању професионалних критеријума.

Захваљујемо се Маји Лилић, Наташи Ђурић, Жаклини Глигоријевић, Милки Гњато, Данилу Дангубићу, Предрагу Милутиновићу, Игору Марсенићу на конструктивној дискусији. Прве закључке представићемо на промоцији каталога 45. Салона, 28. априла.

Ауторка фотографија: Драгана Удовичић