45. SALON ARHITEKTURE - PRIMOPREDAJA

45. SALON ARHITEKTURE - PRIMOPREDAJA

25. mart 2023.

PRIMOPREDAJA SALONA ARHITEKTURE

Jučerašnjim razgovorom u Muzej primenjene umetnosti / Museum of Applied Art prilikom primopredaje počeo je 45. Salon arhitekture. Imali smo čast da u uvodnom događaju ovogodišnjeg Salona arhitekture upriličimo susret članova Saveta 44. i 45. Salona, sa željom da ustanovimo princip predaje dužnosti između dva Saveta i da se kroz otvorenu diskusiju upoznaju sa ciljevima, ali i realnim postignućima tokom njihovog mandata. Verujemo da je ovo od suštinskog značaja za uspostavljanje dijaloškog principa i kontinuiteta u javnom životu arhitektonske profesije.

Ovim činom MPU ukazuje da je otvoren za saradnju sa strukovnim udruženjima i sebe vidi kao platformu koja moderira dijalog u okviru srpskog društva i arhitektonske struke.

Stoga se zahvaljujemo organizacijama ŽAD i ASAP što su prihvatili ponuđeni izazov i prihvatili se da doprinesu uspostavljanju šireg razumevanja i podizanju profesionalnih kriterijuma.

Zahvaljujemo se Maji Lilić, Nataši Đurić, Žaklini Gligorijević, Milki Gnjato, Danilu Dangubiću, Predragu Milutinoviću, Igoru Marseniću na konstruktivnoj diskusiji. Prve zaključke predstavićemo na promociji kataloga 45. Salona, 28. aprila.

Autorka fotografija: Dragana Udovičić