JAVNI POZIV ZA VOLONTERE - 46. Salon arhitekture

JAVNI POZIV ZA VOLONTERE - 46. Salon arhitekture

25. mart 2024.

Muzej primenjene umetnosti raspisuje javni poziv za volontere za potrebe realizacije tradicionalne manifestacije Salona arhitekrure u organizaciji Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.46. Salona arhitekture nastavlja principima saradnje i teži sveobuhvatnijem priistupu posmatranja i predstavljanja kretanja u arhitektonskom  urbanističkom oblikovanju različitih prostora. Fokus je na saradnji kako javnog i civilnog sektora tako i međugeneracijskoj i međunarodnoj.

Arhitektonska zajednica je definišući sopstvene arhitektonske politike (konačno) dobila osnov za akciju uspostavljanja mehanizama kojima se utiče na kvalitet arhitekture. Salon je prilika da se razume dato pravo i usvoji mogućnost profesije da deluje, kao i da se učine prvi koraci u primeni Strategije.

Zbog svog nacionalnog karaktera, snažne javne komunikacije i velikog dometa, fokus programa Salona je na sprovođenju aspekata Strategije koji se tiču mesta arhitekture u društvu, kulturi, institucijama i obrazovnom sistemu, čemu će doprineti i predstavljena iskustva u primeni arhitektonskih politika uvaženih gostiju iz Evrope, ističe Savet 46. Salona arhitekture:

Prijavljivanje se vrši elektronskim putem slanjem osnovnih podataka: ime i prezime, obrazovna institucija, studijska godina, kao i kratkim propratnim tekstom o viziji volontiranja. Ova forma pisma će biti sastavni deo kriterijuma u razmatranju prijava.

e-mail adresa za slanje prijavavolunteer@mpu.rs

e-mail adrese za pitanja:

slobodan.jovic@mpu.rs

mioljub.kusic@mpu.rs

biljana.jotic@mpu.rs