36. SALON ARHITEKTURE

36. SALON ARHITEKTURE

40 godina od osnivanja Salona arhitekture

26. mart - 18. maj 2014.

Kustos Salona i urednik kataloga: mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktora MPU
Organizator: Muzej primenjene umetnosti, Beograd

KNAUF i Salon arhitekture pozivaju vas
na After Party (26. mart 2014. u 19:30 h),
u kafeu „Amelija“, Topličin venac 4 
Ovogodišnji 36. Salon arhitekture održaće se u Muzeju primenjene umetnosti od 26. marta do 30. aprila 2014. i proteći će u znaku velikog jubileja – četrdeset godina od osnivanja Salona arhitekture (1974-2014). Misija Salona svih ovih godina bila je da se istakne uloga i značaj arhitekture u razvoju društva, pluralnost i kvalitet arhitektonskih rešenja i graditeljski standardi, ali i alternativne, istraživačke ideje i projekti. Osim što reflektuje arhitektonske i urbanističke prakse naše sredine, Salon je od osnivanja bio mesto i prilika za razmenu lokalnih, regionalnih i globalnih iskustava.

U okviru pratećeg programa Salona biće predstavljeni brojni gosti iz zemlje i inostranstva kao i teme bitne za savremenu arhitekturu i društvo. Poseban segment čini izložba posvećena istorijatu Salona arhitekture na kojoj će biti prikazana nagrađena dela u periodu od 1974. do 2014.

Žiri 36. Salona arhitekture u sastavu – Aleksandar Bobić, Aleksandar Keković, Tanja Manojlović, Bojana Pejić i Milorad Vidojević dodeliće Grand Prix kao i ostale nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, publikacije, eksperiment i istraživanje, gost, arhitektonska kritika i arhitektonska fotografija.

Na konkurs je prijavljeno 264 rada. Za izlaganje na Salonu selektovano je 114 radova, od kojih u konkurenciji za nagrade našlo se 74 rada.

Članovi Saveta 36. Salona arhitekture su Slobodan Selinkić, Ilja Mikitišin, Ljiljana Miletić Abramović, Milena Obradović i Zorica Savičić.

Tokom trajanja 36. Salona arhitekture muzejske publikacije, na temu savremene arhitekture i dizajna, prodavaće se po značajno povoljnijim cenama.

Sve detaljnije informacije o programu 36. Salona arhitekture biće blagovremeno istaknute na sajtu Muzeja primenjene umetnosti www.mpu.rs.

PROMOCIJA KATALOGA 36. SALONA ARHITEKTURE

Poštovane kolege,

Obaveštavamo vas da katalog 36. salona arhitekture iz tehničkih razloga (poštovanje postupka javnih nabavki – procedure i rokova sprovođenja tendera) nije bilo moguće odštampati za otvaranje salona.

PROMOCIJA KATALOGA 36. SALONA ARHITEKTURE će biti održana 7. maja 2014, nakon razgovora sa nagrađenim autorima 36. salona arhitekture, koji počinje u 18 časova.

U ime organizatora Salona arhitekture, Muzeja primenjene umetnosti, molimo za razumevanje.