BRIAN БРАНИСЛАВ РАШИЋ / 40 PIX

BRIAN БРАНИСЛАВ РАШИЋ / 40 PIX

27. март - 07. април 2003.

Координатор програма: Мр Милица Цукић, виши кустос 
BRIAN БРАНИСЛАВ РАШИЋ / 40 PIX  је репрезентативна ауторска изложба фотографија највеће rock`n`rol групе на свету – Rolling Stones.

Изложба је представила Б. Рашића, истакнутог професионалца који живи и ради у Лондону, престоници роцка, медија и музичког бизниса. Музеј примењене уметности, у сарадњи са Британским саветом, приредио је ову изложбу у сусрет концерту Роллинг Стонес-а који, нажалост, није одржан. Изложба је била у Музеју од 27. марта до 7. априла 2003. године, а затим је кренула по другим српским градовима и наставила пут по Балкану.

„Сликајући музику”, Рашић је пропутовао свет, присуствовао највећим рок догађајима, упознао легенде роцк музике. До сада је своје радове објављивао у најважнијим професионалним часописима и листовима – Тимес, Тимес магазине, Даилy Миррор, НМЕ, Мелодy Макер, Q, Селецт, Биг, ФХМ, Мојо, Сан, Музиц Еxпресс, Плаyбоy…

Последњу деценију Рашић је ексклузивни фотограф престижне фото агенције Реx Феатурес (друге по величини на свету), а његове фотографије се објављују у најтиражнијим публикацијама, књигама, каталозима, и енциклопедијама, на постерима, мајицама и разгледницама.

Поводом отварања изложбе, аутор је у Музеју имао сусрет са посетиоцима и разговор о теми Сликати музику.

2 (1)