ЧАС ДОМАЋИНСТВА: I'LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS

ЧАС ДОМАЋИНСТВА: I'LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS

Валентина Савић
Изложба савремене керамике

06 - 25. октобар 2023.

ВОЂЕЊА КРОЗ ИЗЛОЖБУ „ЧАС ДОМАЋИНСТВА: I’LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS“

СУБОТА, 14. ОКТОБАР 2023. У 13 ЧАСОВА

Кроз изложбу ће водити ауторка Валентина Савић и уметница Лана Ракановић.

Посебан доживљај за посетиоце ће бити то што је вођење и тумачење изложбе замишљено као дијалог између две уметнице кроз причу о радовима и керамици као материјалу.

СУБОТА, 21. ОКТОБАР 2023. У 13 ЧАСОВА

Јелена Поповић, кустоскиња изложбе и Валентина Савић, уметница водиће вас кроз изложбу.

Интересантно је да ће овом приликом уметница, заинтересованим посетитељкама, узимати отиске руку, чији ће порцелански одливци постати део рада Њене руке. Планирано је да овај рад у настајању, буде изложен на некој од следећих изложби.

СРЕДА, 25. ОКТОБАР 2023. У 18 ЧАСОВА

Предавање Искуство Blanc de Chine
Валентина Савић и Немања Николић

У оквиру пратећег програма изложбе керамике Валентине Савић ”Час домаћинства: I’ll show you mine if you show me yours” позивамо вас да у среду 25. октобра дођете на предавање о кинеском порцелану познатом широм света као Blanc de Chine (кинески бели порцелан).

Валентина Савић и Немања Николић ће из личног угла поделити са вама своје искуство резиденцијалног боравка у месту Дехуа, кинеској провинцији Фуџијан, који су добили захваљујући Blanc de Chine ICAA – Интернационалне награде за уметничку керамику. Испричаће вам о месту Дехуа, где се производи најбељи порцелан на свету од 17. века и чије радове можете наћи у најпрестижнијим приватним и јавним колекцијама широм света.

Модератор је Јелена Поповић, виши кустос Музеја примењене уметности.