ČAS DOMAĆINSTVA: I'LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS

ČAS DOMAĆINSTVA: I'LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS

Valentina Savić
Izložba savremene keramike

06 - 25. oktobar 2023.

VOĐENJA KROZ IZLOŽBU „ČAS DOMAĆINSTVA: I’LL SHOW YOU MINE IF YOU SHOW ME YOURS“

SUBOTA, 14. OKTOBAR 2023. U 13 ČASOVA

Kroz izložbu će voditi autorka Valentina Savić i umetnica Lana Rakanović.

Poseban doživljaj za posetioce će biti to što je vođenje i tumačenje izložbe zamišljeno kao dijalog između dve umetnice kroz priču o radovima i keramici kao materijalu.

SUBOTA, 21. OKTOBAR 2023. U 13 ČASOVA

Jelena Popović, kustoskinja izložbe i Valentina Savić, umetnica vodiće vas kroz izložbu.

Interesantno je da će ovom prilikom umetnica, zainteresovanim posetiteljkama, uzimati otiske ruku, čiji će porcelanski odlivci postati deo rada Njene ruke. Planirano je da ovaj rad u nastajanju, bude izložen na nekoj od sledećih izložbi.

SREDA, 25. OKTOBAR 2023. U 18 ČASOVA

Predavanje Iskustvo Blanc de Chine
Valentina Savić i Nemanja Nikolić

U okviru pratećeg programa izložbe keramike Valentine Savić ”Čas domaćinstva: I’ll show you mine if you show me yours” pozivamo vas da u sredu 25. oktobra dođete na predavanje o kineskom porcelanu poznatom širom sveta kao Blanc de Chine (kineski beli porcelan).

Valentina Savić i Nemanja Nikolić će iz ličnog ugla podeliti sa vama svoje iskustvo rezidencijalnog boravka u mestu Dehua, kineskoj provinciji Fudžijan, koji su dobili zahvaljujući Blanc de Chine ICAA – Internacionalne nagrade za umetničku keramiku. Ispričaće vam o mestu Dehua, gde se proizvodi najbelji porcelan na svetu od 17. veka i čije radove možete naći u najprestižnijim privatnim i javnim kolekcijama širom sveta.

Moderator je Jelena Popović, viši kustos Muzeja primenjene umetnosti.