DIPLOMA 2017

DIPLOMA 2017

Izložba studenata IV godine osnovnih akademskih studija FPU

04 - 22. jul 2017.

Svečano otvaranje: utorak, 4. jul u 19 časova, MPU

Komesar izlozbe: Marko Luković, van. prof. FPU

Arhitekta izložbe: Mladen Vračević, docent FPU

Organizatori: Muzej primenjene umetnosti i Fakultet primenjenih umetnosti

Muzej primenjene umetnosti, kao i svake godine u julu, širom otvara svoje galerije za još jednu izložbu studenata završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti. Na izložbi Diploma 2017” predstaviće se 69. generacija ovog beogradskog umetničkog fakulteta. To će biti prilika za većinu studenata ove generacije da prvi put pokažu javnosti rezultat svog višegodišnjeg školovanja.

Odabrano je oko stotinu radova koji treba da reprezentuju nivo i kvalitet rada koji su postigli studenti i njihovi profesori tokom trajanja četvorogodišnjih akademskih studija. Na izložbi je zastupljeno svih deset specijalizovanih odseka sa svim modulima koji im pripadaju: Zidno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Unutrašnja arhitektura, Primenjena grafika (Grafika i knjiga; Grafički dizajn; Fotografija), Scenografija, Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim), Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika i umetničkih dela na papiru; Konzervacija i restauracija skulptura i arheoloških predmeta).

Fakultet primenjenih umetnosti svake godine otprati još jednu talentovanu i vrednu generaciju mladih dizajnera. Po zavšenim studijama, svi oni žele da im se što pre pruži prilika da stečeno znanje i talenat primene u profesionalnom životu. Društvo i društveno odgovorne kompanije treba da im to i omoguće. Svesrdno ćemo ih podržati u tim naporima.

Nakon izložbe diplomskih radova u Muzeju primenjene umetnosti biće priređena i izložba odbranjenih master radova, na izložbi “Master 2016” od  27. jula – 19. avgusta 2017.

Izbor radova

Lea Embeli

2UP

Margareta Marinković

Kostim za lik Prospera u drami V. Šekspira „Bura”

Miodrag Dodić

Plakat

Maša Avramović

Iz animiranog filma „Niti“

Bogdan Milošević

Inovativno pakovanje

Luka Lazović

„Prolaz” maketa 1:35

Veliborka Brankov

Oblikovanje štampanog tekstila

Milica Jevtić

Horda