"DIZAJN IGRALIŠTE"

RADIONICA TEHNIČKE ŠKOLE

08 - 16. mart 2013.

Muzej primenjene umetnosti, Galerija „Žad“
Tema: „Samostojeći CD držač“ 
Tehnička škola „Drvo art“ peti put organizuje međunarodnu kreativnu radionicu „Dizajn igralište – Design Playground“ u kojoj, pored domaćina, učestvuju srednjoškolci iz srodnih škola Evropske unije. Radionica će se održati u prostorijama Škole u periodu od 4. do 8. marta 2013. godine. U toku radionice, učenici prave prototipove nameštaja na zadatu temu i od ograničene količine materijala. Tema ovogodišnje radionice je „Samostojeći CD držač“. Radovi nastali u toku radionice biće izloženi u Muzeju primenjene umetnosti, od 8. do 16. marta 2013.

Od prošle godine, kreativni radovi učenika „Drvo arta“ i njihovih vršnjaka iz Evrope, dostupni su i međunarodnoj publici. Kreacije mladih dizajnera su bile prezentovane i na najprestižnijim dizajnerskim manifestacijama kao što su Međunarodni sajam nameštaja u Milanu, odnosno Milanska nedelja dizajna ili nedavno održan Sajam industrijskog dizajna u Madridu. Tek što su odložili kofere po povratku sa Pirinejskog poluostrva, još uvek sređujući utiske sa izložbe, učenici su prionuli na pripremu radova za „Dizajn igralište – Design Playground“.

Na „Dizajn igralištu“ ove godine svoju kreativnost pokazaće učenici Dizajnerske škole iz Beograda, Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium iz Šoprona (Mađarska), IPSIA Brugnera iz Brunjere (Italija), Nacionalna gimnaziя za priložni izkustva „Trevnenska škola“ iz Travne (Bugarska) i domaćin „Drvo art“ škola iz Beograda.

Značaj radionice prepoznali su Sekretarijat za obrazovanje grada Beograda i opština Stari grad koji od samog početka finansijski podržavju ovu inicijativu „Drvo art“ škole, dok Muzej primenjene umetnosti, podržava ovu aktivnost, i kreativnim srednjoškolcima rado ustupa prostor za izlaganje.