Lepota za poneti

Lepota za poneti

Izložba Tehničke škole „Drvo art“

09 - 16. mart 2018.

Svečano otvaranje sa dodelom nagrada: petak, 9. mart 2018. u 18 časova

Organizator: Tehnička škola „Drvo art“, Beograd i Muzej primenjene umetnosti

Lepota za poneti“ je tema najnovije, desete po redu međunarodne Kreativne radionice „Dizajn igralište – Design Playground“ Tehničke škole „Drvo art“. Iza ovog neobičnog naziva kriju se proizvodi koji služe za odlaganje kozmetičkih proizvoda, negu i ulepšavanje. To mogu biti toaletni stočići, noćni ormarići, ali i brojni drugi „kombinovani“ komadi nameštaja koje kreativni učenici i nastavnici osmisle poput toaletnog stočića – ranca ili kofera.  Osim škole domaćina, na Radionici učestvuju srednjoškolci iz njihovih partnerskih škola iz Austrije, Italije, Mađarske i Bugarske.

Radionica će se održati u prostorijama Škole u periodu od 5. do 9. marta 2018. godine, a tokom naredne nedelje odabrani radovi biće izloženi u Muzeju. U toku Radionice, učenici pod mentorstvom nastavnika prave prototipove. Pri tome, oprobaće se u kombinovanju tradicionalnih i novih materijala, tj. drveta i rauvizio kristal miror materijala koje je Školi donirala kompanija Rehau.

S obzirom na to da se radionica „Dizajn igralište – Design Playground“ Tehničke škole „Drvo art“, uspešno realizuje već čitavu deceniju, ovoga puta biće napravljen omaž, odnosno moći ćemo da vidimo sve izvedene radove sa predhodnih izložbi.

Sve dosadašnje radionice su uspešno realizovane, a radovi nastali na njima su bili izlagani na brojnim značajnim manifestacijama u oblasti dizajna, ne samo kod nas već i na prestižnim svetskim manifestacijama poput Međunarodnog sajma nameštaja u Milanu, Sajma industrijskog dizajna u Madridu, Međunarodnog sajma nameštaja u Singapuru, INTERZUM sajma u Kelnu i Međunarodnog sajma nameštaja u Štokholmu.