Miloš Puač: Storibordovi

Miloš Puač: Storibordovi

10 - 22. decembar 2021.

Miloš Puač: Storibordovi

Otvaranje izložbe: petak, 10. decembar u 19 časova

Organizatori: Fakultet primenjenih umetnosti i Muzej primenjene umetnosti

 

Izložba Miloša Puača sastoji se od izabranih radova značajnijih filmskih i televizijskih projekata  koje je radio. Domaća televizijska  serija “Crna svadba” kao i serija “The Outpost” čine srž postavke. Storibord kao medij suštinski jeste primenjena umetnost u punom smislu te reči, ali ako ga sagledamo sa crtačke strane, to je veoma intimna stvar za autora. Kao što je poenta samog storiborda da u predprodukciji dočara i objasni kadrove određenog projekta, za autora je pored toga bitno da očuva i kanališe kreativnu energiju kroz povučenu liniju. Storibord predstavlja artikulisani kroki crtež, i kao takav je utemeljen u postulate gotovo svakog umetničkog delanja.

Miloš Puač je strastveni crtač, odličan  je primer mladih autora koji su se edukovali paralelno, na fakultetu i na alternativnim radionicama. Pored crteža figure kojom maestralno vlada, razume i naraciju kao preduslov za medije stripa i filma. Ovom izložbom nam pokazuje neverovatan talenat u formi storiborda i konkretne saradnje sa filmskim autorima.

Prof. Marko Lađušić

Biografija

Miloš Puač (Beograd, 1986.) Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti 2012. kao grafičar primenjene grafike kod prof. Gordane Petrović i prof. Rastka Ćirića. Na FPU radio  kao stručni saradnik (2014. do 2021.) na predmetu AKT kod prof. Daniele Fulgosi i prof. Marka Lađušića. Pohađao školu stripa “Ðorde Lobačev” kod Vladimira Vesovića.

Profesionalno se bavi filmskom i televizijskom produkcijom od 2014. Sektor storibord.

Projekti: “Nemanjići: Rađanje kraljevine”; “ Kralj Petar I”; “The Outpost”; “Crna svadba”; “Vreme zla”; “Besa 2”; “Slotherhouse”; “The Machine”.

Izlagao na dve samostalne i više kolektivnih izložbi.

Izbor radova