ŠAMLICA

ŠAMLICA

Izložba Tehničke škole „Drvo art“, Beograd

10 - 17. mart 2023.

ŠAMLICA - Izložba Tehničke škole „Drvo art“, Beograd

Svečano otvaranje izložbe sa dodelom nagrada: petak, 10. mart 2023. u 18 časova

Koordinator izložbe: Milica Cukić, muzejska savetnica MPU

Organizator: MPU i Tehnička škola „Drvo art“, Beograd

 

„Šamlica“ je tema najnovije, dvanaeste po redu međunarodne Kreativne radionice „Dizajn igralište – Design Playground“ Tehničke škole „Drvo art“, koja se realizuje u prostorijama škole. Završnicu ove radionice čini zajednička  izložba, koja se priređuje u prostoru Galerije „Mladi“ MPU. Muzej primenjene umetnosti pruža podršku za realizaciju ovog kreativnog i inovativnog edukativnog programa, tokom dugogodišnje veoma uspešne saradnje sa školom „Drvo art“.

Posle trogodišnje pauze zbog pandemije Kovida 19, Tehnička škola „Drvo art“ ponovo organizuje ovo međunarodno okupljanje na kojem će svoje umeće pokazati nastavnici i učenici škole domaćina i njihovih partnerskih škola iz Italije i Francuske.

Tokom radioničkog dela, učenici će pod mentorstvom nastavnika praviti prototipove hoklica koristeći kao materijal drvo i tekstil. Dodatni izazov za učesnike je uslov da hoklice treba da budu lako prenosive i sklopive, da se koriste ne samo za sedenje, već i za skladištenje.

Tradicionalno, i ove godine biće podeljene nagrade učenicima i njihovim nastavnicima za posebna postignuća u realizaciji ovogodišnje radionice.