Шесто бијенале сценског дизајна

Шесто бијенале сценског дизајна

07 - 30. септембар 2006.

Свечано отварање изложбе у четвртак, 7. септембра у 19 часова
Музеј примењене уметности
Изложбу отвара Њ.Е. Иван Јестраб, амбасадор Чешке

Координатор програма: мр Милица Цукић, виши кустос, шеф уметничког одељења

Бијенале сценског дизајна је највећа домаћа изложбена манифестација посвећена дизајну и технологији у сценским уметностима у организацији YУСТАТ-а и Музеја примењене уметности.

Шесто бијенале сценског дизајна, поред Велике изложбе у Музеју примењене уметности обухватиће обиман пратећи програм у чијој реализацији учествују: Галерија О3Оне, Дом омладине, Музеј Југословенске кинотеке, Тхе Бритиш Цоунцил, фестивал БИТЕФ и Универзитет уметности. Циљ манифестације је да интердисциплинарно демонстрира савремена достигнућа у опреми и реализацији сценских догађаја, као и да допринесе подизању општих професионалних стандарда у овој области у целом региону.

Интернационални карактер Бијеналу даје међународна асоцијација ОИСТАТ (Праг/Амстердам/Таипеи), са својом  годишњом конференцијом на којој учествују домаћи стручњаци и гости  из Индонезије, Италије, Холандије, Данске, Немачке, Канаде, Мађарске, Пољске, Русије и других земаља који ће говорити о својим искуствима са новим позоришним технологијама, као и Позоришни институт из Прага са изложбом сценске фотографије „Између документарности и визуелне уметности“ чешких аутора Бохдана Холомичка, Јозефа Птачка и Виктора Кронбауера који ће бити присутни на пресс конференцији.

Програм овогодишњег Бијенала отвориће Велика изложба домаће продукције и чешка изложба под покровитељством Амбасаде Републике Чешке. Овом изложбом Бијенале иде у сусрет Прашком квадријеналу  које је највећа и најрелевантнија светска манифестација посвећена сценском дизајну, на коме ће YУСТАТ 2007. организовати званичну презентацију Србије.

Контакт:  Ирена Шентевска, кустос Бијенала сценског дизајна, тел: 064 3215 841
e-mail: irena@yustat.org, web: www.yustat.org

Координатор програма: мр Милица Цукић, виши кустос, шеф уметничког одељења

За више информација о изложби посетите сајт  www.yustat.org/aktuelni/bijenale/6bijenale.html