Šesto bijenale scenskog dizajna

Šesto bijenale scenskog dizajna

07 - 30. septembar 2006.

Svečano otvaranje izložbe u četvrtak, 7. septembra u 19 časova
Muzej primenjene umetnosti
Izložbu otvara NJ.E. Ivan Jestrab, ambasador Češke

Koordinator programa: mr Milica Cukić, viši kustos, šef umetničkog odeljenja

Bijenale scenskog dizajna je najveća domaća izložbena manifestacija posvećena dizajnu i tehnologiji u scenskim umetnostima u organizaciji YUSTAT-a i Muzeja primenjene umetnosti.

Šesto bijenale scenskog dizajna, pored Velike izložbe u Muzeju primenjene umetnosti obuhvatiće obiman prateći program u čijoj realizaciji učestvuju: Galerija O3One, Dom omladine, Muzej Jugoslovenske kinoteke, The Britiš Council, festival BITEF i Univerzitet umetnosti. Cilj manifestacije je da interdisciplinarno demonstrira savremena dostignuća u opremi i realizaciji scenskih događaja, kao i da doprinese podizanju opštih profesionalnih standarda u ovoj oblasti u celom regionu.

Internacionalni karakter Bijenalu daje međunarodna asocijacija OISTAT (Prag/Amsterdam/Taipei), sa svojom  godišnjom konferencijom na kojoj učestvuju domaći stručnjaci i gosti  iz Indonezije, Italije, Holandije, Danske, Nemačke, Kanade, Mađarske, Poljske, Rusije i drugih zemalja koji će govoriti o svojim iskustvima sa novim pozorišnim tehnologijama, kao i Pozorišni institut iz Praga sa izložbom scenske fotografije „Između dokumentarnosti i vizuelne umetnosti“ čeških autora Bohdana Holomička, Jozefa Ptačka i Viktora Kronbauera koji će biti prisutni na press konferenciji.

Program ovogodišnjeg Bijenala otvoriće Velika izložba domaće produkcije i češka izložba pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Češke. Ovom izložbom Bijenale ide u susret Praškom kvadrijenalu  koje je najveća i najrelevantnija svetska manifestacija posvećena scenskom dizajnu, na kome će YUSTAT 2007. organizovati zvaničnu prezentaciju Srbije.

Kontakt:  Irena Šentevska, kustos Bijenala scenskog dizajna, tel: 064 3215 841
e-mail: irena@yustat.org, web: www.yustat.org

Koordinator programa: mr Milica Cukić, viši kustos, šef umetničkog odeljenja

Za više informacija o izložbi posetite sajt  www.yustat.org/aktuelni/bijenale/6bijenale.html