СИГНУМ

СИГНУМ

Школе за дизајн из Београда

21 - 31. октобар 2010.

Изложбу отвара: Богољуб Лазаревић, помоћник министра просвете РС

Кустос изложбе: Мр Милица Цукић, музејска саветница МПУ

Изложба под називом СИГНУМ бави се стваралаштвом професора Школе за дизајн у Београду, и то од њеног оснивања 1963. године до ових дана, као и утицајем који су они имали на низ генерација талентованих ученика.

Школа за дизајн у домену свога рада и делатности, образовањем младих и талентованих људи, пружајући им квалитетна техничка и естетска сазнања, даје максималан допринос друштву. Најважнију улогу у том процесу преузели су на себе сјајни педагози од Мирослава Фрухта, Нинеле Пејовић, Милоша Гвозденовића и Љубомира Павићевића – Фиса, све до активне генерације наставника. Осим што су били и остали незаборавни учитељи, они су и сами дали велики стваралачки допринос развоју српског дизајна о чему сведочи ова изложба.

Изложба се састоји од 70 радова професора свих генерација и свих одсека Школе и једноставно представља смотру „доброг дизајна“. Генерације професора су својим преданим радом допринели стварању особеног карактера који има Школа. Њихов ентузијазам и добре намере осећају се и данас када нове генерације професора настављају истим путем.

С обзиром на чињеницу да Музеј у својој програмској оријентацији и делатности интегрише свеобухватну идеју дизајна, наша институција свесрдно подржава рад Школе са жељом да се дугогодишња успешна сарадња настави убудуће.