Шта се дешава?

Шта се дешава?

сусрети уметности

10 - 20. фебруар 2016.

Алмира Садар је након студија архитектуре и индустријског дизајна на Академији ликовних уметности и дизајна у Љубљани, одабрала област одевног и текстила за домаћинство за свој уметнички и педагошки рад. Поред колекције под робном марком АлмираСадар која је присутна на модним сценама у Словенији и свету, Алмира организује и радионице ручне израде текстилних предмета у свом изложбеном престору у Љубљани.

Зора Станчич је студирала и усавршавала се на уметничким школама у Европи (Сарајеву, Љубљани, Паризу, Бечу), као и у Америци. Поред графике бави се архитектуром, дизајном и филмом. Њени радови се налазе у сталним збиркама у Бечу, Паризу, Љубљани и Њу Џерсију. Најчешће се у својим радовима бави питањем идентитета:”Ко сам као жена и као уметница?”

Бартосз Муча је пољски графички уметник и дизајнер, који је креирао бренд “Сиромашни дизајн” а недавно се упустио у нови пројекат под називом Парарх (параархитектура) у коме истражује питање алтернативне архитектуре са пуно хумора и креативног духа.

Дорота Козиара је архитекта и дизајнер из Пољске која већ десет година сарађује са дизајнером Алесандром Мендинијем и атељеом Мендини у Милану. Неки од најважнијих пројеката на којима је радила укључују дизајн изложбених простора за Алесси и Сwатч, ентеријер за Бyблос Арт Хотел Вилла Амиста, Франс Хакс кућу у Амстердаму, дизајн за компаније као што су Венини, Фиоруцци, Хермес, Луxо, Абет Ламинати, Сwаровски, Бисазза, Фиат, Редд’с, Цосимо Мартинелли. Изузетно се агажује у промоцији савременог пољског дизајна на светској сцени.

Весна Пејовић је индустријски дизајнер, дизајнер намештаја, расвете и ентеријера. Поред КАКО.КО дизајн студију у Београду, Весна покреће социјално предузеће КОЛЕКТИВ за/РАЗНО, које је оријентисано ка дизајну предмета и програма за децу са инвалидитетом и њихове родитеље/старатеље (првенствено мајке).

Ђорђе Балмазовић повезује графички дизајн, уметност и активизам у свом раду. Интересује га социјална и друштвена проблематика. Са Групом 484 учествује у раду са тражиоцима азила у Центрима за азиланте у Србији. Члан је уметничке групе Шкарт са којом од 2013. године ради са децом у Домовима за децу без родитељског старања.

Крyстyна Сзцзепаниак је уметница из Пољске која се бави сликарством и графичким дизајном. Дипломирала је на Академији ликовних уметност у Познању. Њен најновији рад је “Габро Арт” пројекат, инспирисан древном паганском духовношћу и представља ауторски израду шаманских бубњева и других ритуалних предмета.

Ивана Поднар је историчар уметности, уметник и педагог из Загреба. Заинтересована је за рециклирање и поновно креирање одеће, које корити са коментаром на социјални и лични идентитет. Истраживање орнамента један је покушај његове историјске актуелизације.

 

Овде можете преузети пдф фајл са подацима о уметницима на енглеском језику:

about_artists-1.pdf