Život, Energija, Ritam

Život, Energija, Ritam

Vesna Papaz

17 - 26. oktobar 2017.

Izložba Život, Energija, Ritam Vesne Papaz, na izvestan način,  sublimira celokupno stvaralaštvo ove umetnice. Vesna je stvorila svoj specifičan likovni izraz, ogledajući se u najrazličitijim tehnikama, dok je u tematskom pogledu, njen glavni izvor inspiracije kultura i ornamentika ritualne Afrike.

U katalogu izložbe prof. Branka Gostović je istakla da…“Poštujući klasične umetničke vrednosti primenjenog stvaralaštva, Vesna Papaz se opredelila za idejnost umetnosti bez granica. Bez ograničenja u odabiru materijala, načina tehničke obrade i realizacije dela. Za slobodan prikaz ideja: vizuelni, vizuelno prostorni, tonsko-zvučni i video. Intuitivnim bogatstvom i svojim životno- filozofskim stavom, Vesna je uspela da mnogim unikatnim eksponatima „izbriše“ granicu između svetovnog i duhovnog.“

Danas, kada se sve, pa i primenjena umetnost, brzo menja zahvaljujući razvoju  novih tehnologija, potreba umetnika da svojim unikatnim radovima  uspešno odolevaju ovim trendovima, vredna je pažnje, baš kao u slučaju Vesne Papaz.