Додела награда и предавање

Додела награда и предавање

26. април 2024.

Музеј примењене уметности има посебно задовољство да Вас позове на свечану доделу награда и похвала (Велика награда Салона – Grand Prix, Награде и похвале Салона, Награда публике и Признање Савета) 46. Салона архитектуре којa ће се одржати у петак, 26. априла, у 18.00 часова, у Југословенској кинотеци.

За своју верну публику Музеј организује предавање специјалне гошће овогодишњег Салона – Аманде Левит, која тим поводом и на позив Музеја долази у Београд.

Госпођа Левит, директорка архитектонске фирме Amanda Levete Architects (AL_A), присутнима ће представити четири пројекта који говоре о томе како да живимо боље једни с другима и с природом, као и о значају јавног простора.

Предавање Аманде Левит прилика је да се сазна нешто више и о најновијем пројекту фирме AL_A – концертној дворани Београдске филхармоније, највећем регионалном улагању у културу током протеклих неколико деценија. Ова нова сала израз је хармоније између грађевине и пејзажа, истока и запада, али и између старог и новог.

Оплемењивање парка Ушће као амбијента за дворану наглашава потребу да наши градови буду чистији, зеленији и лепши.

Сви учесници 46. Салона архитектуре ће током вечери моћи да преузму свој примерак каталога Салона, док ће остали заинтересовани каталог моћи да купе.

ВАЖНА НАПОМЕНА

Због ограниченог броја места обавезне су пријаве за свечану доделу награда и предавање Аманде Левит. Свој долазак можете пријавити путем овог линка.

Агенда:

18.00 – Почетак програма

18.15 – Обраћање директорке Музеја примењене уметности Биљане Јотић, која ће поздравиту публику и упознати присутне са програмом вечери

18.30 -19.30 – Специјално предавање Аманде Левит под називом „Како да живимо боље с природом и једни с другима“

19.30 – 19.45 – Пауза

19.45 – 20.30 – Додела Велике награде Салона – Grand Prix, Награда и похвала Салона, Награде публике и Признања Савета 46. Салона архитектуре

Следи коктел.

Добро дошли!