Прашко квадријенале сценског дизајна и сценског простора 2019 – Александар Рамадановић

Fotografije predstave Veštice iz Salema

Aleksandar Ramadanović

Fotografije predstave Veštice iz Salema

Aleksandar Ramadanović

01 Ime autora / podnosilac prijave:

Aleksandar Ramadanović

02 Uloga/Kategorija:

Fotografije predstave

03 Naziv projekta

Fotografije predstave Veštice iz Salema

04 Opis (do 50 reči)

Fotografije predstave imaju za cilj da otkriju i prikažu odnose pojedinca naspram grupe/društva i da kroz prostor, gestikulaciju i mimiku glumaca prikažu atmosferu izopačenosti i terora koji je društvo, zbog straha, u stanju da izvrši nad pojednicem.

05 Impresum (produkcija, mesto, godina, ostatak autorskog tima:

Srpsko narodno pozorište, novembar 2018. godine, scena „Pera Dobrinović“; režija: Nikita Milivojević; scenski pokret: Amalija Benet

06 Fotografija:

07 Biografija (do 100 reči):

Aleksandar Ramadanović rođen je 1979. godine u Valjevu. Studije kamere završio je na Odseku za audio-vizuelne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu. Radi kao direktor fotografije i fotograf; izlaže i sarađuje sa različitim umetnicima, umetničkim kolektivima i inicijativama. Na festivalu Cinema City dobio je nagradu za kameru za film Jesen u mojoj ulici. U svojoj fotografskoj praksi, bavi se istraživanjem prostora fotografije i različitim pristupima mediju, stavljajući naglasak na potencijal dokumentarnog zapisa putem kojeg tumači svoju neposrednu okolinu. Trenutno je zaposlen kao asistent na Odseku za nove likovne medije Akademije umetnosti u Novom Sadu.