30 ГОДИНА МОДНОГ СТУДИЈА CLICK

30 ГОДИНА МОДНОГ СТУДИЈА CLICK

Поводом обележавања јубилеја MS Click одаје почаст једном од најзначајнијих домаћих модних дизајнера

29. јун 2021.

30 ГОДИНА МОДНОГ СТУДИЈА CLICK

Поводом обележавања јубилеја MS Click одаје почаст једном од најзначајнијих домаћих модних дизајнера 

Модни студио Click обележава тридесету годину континуираног рада и постојања. Тим поводом организује специјалну ревију којом одаје признање, недавно преминулом, легендарном модном креатору Александру Јоксимовићу који је својим радом обележио модно стваралаштво у СФРЈ и поставио важне модне постулате у развоју југословенске и српске модне сцене. Његов недавни одлазак нас је подсетио каквог смо модног великана имали и колико је важно да сачувамо његово наслеђе у историји српске моде и наше културе уопште.

Модни студио Click, уместо рођенданске торте, решио је да љубитеље модних дешавања и модне зналце почасти овим јединственим догађајем а уједно пружи прилику домаћим модним посленицима да се на достојан начин опросте од великана наше модне сцене. Ревија у част великог креатора биће уприличена 29. јуна на платоу испред музеја Примењене уметности. Омаж његовом раду биће представљен кроз креације више од тридесет најзначајнијих домаћих модних аутора који су, инспирисани Јоксимовићевим најзначајнијим колекцијама, од Симониде, Проклете Јерине, Ане Карењине до колекције Витраж, Пејзаж, Птице, реализовали уникатне моделе. Моделе ће носити манекени свих генерација од времена када је стварао Александар Јоксимовић до данас.

Ревија се реализује у сарадњи са Музејом примењене уметности уз подршку Центра београдских фестивала ЦЕБЕФ и увод је у изложбу о раду Александра Јоксимовића која је планирана за јесен у музеју Примењене уметности, а креације са ове ревије ће бити део изложбене поставке.