Међународну годину стакла 2022.

Међународну годину стакла 2022.

28. фебруар 2022.

Међународну годину стакла 2022.

Међународну годину стакла 2022, Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности обележиће заједничким пројектом Млади – радионица витража. Овај пројекат је још један у низу успешних заједничких пројеката које су реализовале наше две институције. Идеја је да се подстакну талентовани млади уметници у раду у области уметности стакла, за пример и у корист будућих генерација.

У то име в.д. директора МПУ Биљана Јотић и декан ФПУ Горан Чпајак потписали су посебан Уговор којим се реализује одабир идејног решења, продукција и изложба витража као део програма централне изложбе са којом учествујемо у Међународној години стакла. Уједно, ово ће бити прва у низу заједничких активности наше две институције на том пројекту.

Инспирисани традиционалном техником витража последипломцима ФПУ-а придружили су се и њихове колеге са ФИЛУМ-а из Крагујевца и сви заједно урадили су 19 идејних решења. Жири састављен од кустоса МПУ, професора ФПУ и представника О.Ш Краљ Петар I, одабрао је решење на основу којег ће се реализовати рад намењен простору О.Ш. Краљ Петра I у Београду.

Следећи корак је продукција коју сви са нестрпљењем очекујемо!