ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА 17. БИЈЕНАЛУ АРХИТЕКТУРЕ У ВЕНЕЦИЈИ 2020. - КАКО ЋЕМО ЖИВЕТИ ЗАЈЕДНО? / HOW WILL WE LIVE TOGHETER?

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА 17. БИЈЕНАЛУ АРХИТЕКТУРЕ У ВЕНЕЦИЈИ 2020. - КАКО ЋЕМО ЖИВЕТИ ЗАЈЕДНО? / HOW WILL WE LIVE TOGHETER?

22. мај - 21. новембар 2021.

            

Изложба померена за 2021.

8. јун 2020.

17. Међународна изложба архитектуре у Венецији 2020. Како ћемо живети заједно / How will we live together? померена је за 2021. ( 22. мај – 21. новембар 2021).

Припреме наступа Републике Србије на 17. Међународној изложби архитектуре у Венецији 2021. биће настављене у континуитету током 2020. и 2021.

Линк за званични press release-Biennale Architettura о померању манифестације за 2021.

Инфо

10. фебруар 2020.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НА 17. БИЈЕНАЛУ АРХИТЕКТУРЕ У ВЕНЕЦИЈИ 2020. – КАКО ЋЕМО ЖИВЕТИ ЗАЈЕДНО? / HOW WILL WE LIVE TOGHETER?

Србију ће на 17. Међународној изложби архитектуре у Венецији која ће се одржати од 23. маја до 29. новембра 2020. године у Венецији представљати пројекат „Oсми километар / 8th kilometer“, ауторског тима који чине Ива Бекић, Ирена Гајић, Далиа Дуканац, Стефан Ђорђевић, Снежана Златковић, Мирјана Јешић, Христина Стојановић и Петар Цигић.

Представник Републике Србије на Венецијанском Бијеналу архитектуре изабран је на конкурсу који је Музеј примењене уметности расписао у сарадњи са Удружењем архитеката Србије.

Циљ конкурса био је избор пројекта који ће одговорити на задату тему Бијенала:Како ћемо живети заједно? / How will we live togheter?“ коју је поставио Уметнички директор – кустос предстојећег Бијенала архитектуре у Венецији, америчко либански архитекта Хашим Саркис (Hashim Sarkis). Свој избор теме објаснио је између осталих следећим речима: “Потребан нам је нови договор о простору. У контексту ширења политичких подела и растућих економских неједнакости, позивамо архитекте да осмисле просторе у којима можемо великодушно живети заједно: заједно као људска бића која, упркос нашој све већој индивидуалности, жуде да се повежу како међусобно, тако и са другим врстама, широм дигиталног и стварног света; заједно као нова домаћинства у потрази за разноврснијим и достојанственијим просторима за живљење; заједно као новонастале заједнице које захтевају праведност, укључивање и просторни идентитет; заједно преко политичких граница да замислимо нове географије удруживања; и заједно као планета суочена са кризама које захтевају глобално деловање ако уопште желимо да наставимо да живимо… … Истовремено, Бијенале архитектуре 2020 истиче и да кроз материјал, као и кроз просторне и културне специфичности, архитектура инспирише начине заједничког живота. У том погледу, позивамо учеснике да нагласе оне аспекте главне теме који су искључиво архитектонски…“
. . .

Цео текст

Избор фотографија

Конкурс: линкови