26 САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

26 САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

28. фебруар - 28. март 2004.

Музеј примењене уметности

Аутор концепције, поставке изложбе, каталога и медијатор пратећег програма је мр Љиљана Милетиц Абрамовиц, кустос Одсека за Архитектуру Музеја примењене уметност

26. Салон архитектуре у Музеју примењене уметности одржава се у континуитету већ тридесет година, (Салон је основан 1974). Током овог периода Салон архитектуре је, захваљујући великом интересовању архитеката, прерастао у једну од највећих и најспектакуларнијих годишњих изложби Музеја примењене уметности која има велики углед како у самој архитектонској струци тако и широј јавности.

Мото овогодишњег Салона је “Квалитет-продукција-експеримент” чиме је на сублимирани начин означен карактер ове манифестације. Тиме се руководио и селекциони жири приликом одабира пријављених радова (Вера Ристи ћ Михаљевић, Ненад Рукавина и Љиљана Милетић Абрамовић). Карактеристика је разноврсност радова и тема од архитектуре, ентеријера, градитељског наслеђа, конкурса, публицистике као и студентских радова. На 26. Салону биће изложено 130 радова у професионалним категоријама и 25 у студентској категорији, док ће бити представљено знатно више аутора.

Новоформирани Савет Салона архитектуре је иницирао будућу програмску политику у смислу интернационализације Салона. Већ на овом Салону имамао госте учеснике из суседних земаља: Словеније, Хрватске, Македоније, Републике Српске као и из Пољске, Енглеске.