27. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

27. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

15. март - 17. април 2005.

Кустос изложбе: Мр Љиљана Милетић Абрамовић, музејски саветник, Одсек за архитектуру

О стварности и (или) имагинацији
Имагинација упркос реалности

Шта Салон архитектуре као велика годишња изложба текуће архитектонске продукције, као спона и (или) синтеза реалности и идеала пројектантских фантазија и имагинација доноси ове године?

По својој концепцији Салон пласира радове из свих области – архитектуре, ентеријера, урбанизама, конкурсе, градитељско наслеђе, публицистику, студентске радове, еколошке пројекте. Основна мисија Салона је презентација и сагледавањ е целокупне појавности и комплексности архитектонских дисциплина са актуелном идејом да информише. Јасно је изражена тежња да се формира општа слика архитектонских дешавања која инспирише и покреће посматрача и на којој се могу уочити и наговештаји будућих кретања. Сто двадест радова са више од двеста педесет учесника потврђује велико интересовање архитеката да своја дела изложе погледу јавности.

На јзаступљенија су дела из област и а рхитектура са знатно већим бројем реализација у односу на прошлу годину где су стамбени и привредно – индустријски објекти две доминантне теме које обележавају 27. салону архитектуре Салон.