33. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

33. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

Знаци живота: архитектура око нас...

24. март - 30. април 2011.

Група Шкарт – Перформанс
Организатор: Музеј примењене уметности

Кустос изложбе: Мр Љиљана Милетић Абрамовић, кустос, музејски саветник, Одсек за архитектуру

33. Салон архитектуре са слоганом Знаци живота: архитектура око нас… одржаће се у Музеју примењене уметности од 24. марта до 30. априла 2011. Циљ ове популарне изложбе, једне од битних културних манифестација Београда, је да афирмише квалитетну архитектуру и архитекте из земље и иностранства.
Атрактивности и актуелности Салона допринеће специјални Гост Рандић – Турато, архитектонски тим из Ријеке, а очекује нас и динамични пратећи програм који садржи серију предавања, презентација, мање тематске изложбе, округли сто, симпозијум о меморијалној архитектури, студентске радионице…Међу њима су атрактивни наступ Групе Шкарт на отварању и током трајања изложбе, (Шкартовци ће презентовати свој рад „Клацкалиште“, полигон неравнотеже са којим су представљали Србију на Бијеналу архитектуре у Венецији 2010. године.) Такође, издвајамо и гостујућу изложбу “ Италијанска модерна архитектуре у Пули 1930-1940, прича о периферном рационализму“, као и округли сто и студентску радионицу Доцомомо Србија.

Жири 33. Салона архитектуре у саставу – Љиљана Благојевић, Ана Џокић, Дејан Милетић, Јован Сарић и Горан Војводић доделиће, од радова који су прошли селекцију, Гранд Приx – Велику награду Салона као и остале награде у различитим категоријама: архитектура, урбанизам, ентеријер, експеримент-истраживање, публикације, гост.

Кустос Салона и уредник каталога је мр Љиљана Милетић Абрамовић, кустос, музејски саветник Одсека за архитектуру МПУ.

Све детаљније информације о програму 33. Салона архитектуре биће благовремено истакнуте на сајту Музеја примењене уметности.