34. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

34. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

у огледалу... дођи и огледај се

28. март - 30. април 2012.

Организатор: Музеј примењене уметности
Кустос Салона: мр Љиљана Милетић Абрамовић
KNAUF и Салон архитектуре позивају вас
на After Party 19:30 – 23:30  Playground, Топличин венац, (преко пута МПУ)

34. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

У огледалу… Дођи и огледај се… је слоган 34. Салон архитектуре који ће се одржати у Музеју примењене уметности од 28. марта до 30. априла 2012.

Већ више од тридесет година пролећни месеци март и април протичу у знаку Салона архитектуре који је прворазредни архитектонски и културни догађај у нашој средини и својеврсно „огледало“ различитих архитектонских достигнућа и трагања. Ова атрактивна и реномирана манифестација окупља архитекте из земље, регије и иностранства и афирмише изабрану слику савремене архитектонске сцене, усмеравајући нашу пажњу на оно што је важно и на оно (у архитектури) што је добро урађено. Салон сваке године у свом пратећем програму представља велики број гостију из земље и иностранства, отвара бројне теме битне за савремену архитектуру и друштво, анимира студентску и другу заинтересовану публику у оквиру експерименталних и едукативних радионица и даје шансу за размену искустава.

Жири који се састоји од угледних домаћих и интернационалних професионалаца,Владан Ђокић, Васа Перовић, Мариа Хеллстрöм Реинер, Владимир Лојаница и Ајла Селенић, доделиће престижни Гранд Приx као и награде по категоријама: архитектура, урбанизам, ентеријер, експеримент и истраживање, гост, публикације. Кустос Салона и уредник каталога је мр Љиљана Милетић Абрамовић, кустос Одсека за архитектуру и в.д. директор МПУ.

Све детаљније информације о програму 34. Салона архитектуре биће благовремено истакнуте на сајту Музеја примењене уметности и у медијима.