35. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

35. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

Још увек имамо архитектуру...

27. март - 30. април 2013.

КУСТОС САЛОНА И УРЕДНИК КАТАЛОГА: МР ЉИЉАНА МИЛЕТИЋ АБРАМОВИЋ, КУСТОС ОДСЕКА ЗА АРХИТЕКТУРУ И В.Д. ДИРЕКТОРА МПУ
ОРГАНИЗАТОР: МУЗЕЈ ПРИМЕЊЕНЕ УМЕТНОСТИ, БЕОГРАД
KNAUF  и Салон архитектуре позивају вас
на Афтер Партy (19:30 – 21:30 х),
у кафеу „Амелија“, Топличин венац 4

 

35. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

Још увек имамо архитектуру… је слоган под којим ће се одржати 35. Салон архитектуре у Музеју примењене уметности од 27. марта до 30. априла 2013.

Салон архитектуре се током свог вишедеценијског постојања профилисао у култну институцију београдског архитектонског и културног живота која документује, промовише и афирмише архитектонске вредности, подстиче јачање идентитета струке, окупља архитекте свих генерација и негује сарадњу.

Припрема ове велике изложбе посвећене архитектури, сваке године поставља нове изазове и промишљања о значају и смислу архитектуре око нас, јер архитектура, непогрешиво и видљиво, одражава оно што друштво у Србији (не)сматра важним.

Осим такмичарског дела у оквиру атрактивног пратећег програма представиће се и велики број гостију из земље и иностранства. Биће отворене бројне теме битне за савремену архитектуру и друштво, а студенти и заинтересована публика у оквиру експерименталних и едукативних радионица добиће шансу за размену искустава.

На конкурс за 35. салон архитектуре пријављено је 238 радова; селекциона комисија је за излагање одабрала 141 рад, а у конкуренцији за награде су 93 рада.

Жири који се састоји од угледних домаћих и интернационалних архитеката (Маша Братуша, Весна Цагић Милошевић, Радивоје Динуловић, Андреј Каламар и Гроздана Шишовић) доделиће престижни Гранд Приx као и награде по категоријама: архитектура, урбанизам, ентеријер, експеримент и истраживање, гост, публикације.

Ове године, на предлог Савета Салона архитектуре (Слободан Селинкић, Иља Микитишин, Љиљана Милетић Абрамовић, Милена Обрадовић и Зорица Савичић) биће установљене и додељене и две нове награде: за архитектонску критику и за фотографију.

Током трајања 35. салона архитектуре музејске публикације, на тему савремене архитектуре и дизајна, продаваће се по значајно повољнијим ценама.

Све детаљније информације о програму 35. Салона архитектуре биће благовремено истакнуте на сајту Музеја примењене уметности www.мпу.рс.