Ах, те ципеле !

Ах, те ципеле !

Женска обућа XIX и XX века из колекција Музеја примењене уметности

16. мај 2013. - 08. јануар 2014.

 РАДИОНИЦЕ ПОВОДОМ ИЗЛОЖБЕ

„Ах, те ципеле!“

16. maj – 31. decembar 2013.

 

„Ах, те ципеле!“

 

У четвртак, 3. октобра 2013. године одржана је још једна уметничка радионица, која прати изложбу „Ах, те ципеле!“. Ученице виших разреда основне школе „Љуба Ненадовић“ из Београда биле су одушевљене поставком.

У практичном делу радионице, оне су израдиле изузетне примерке модела обуће, а доминирале су сандале са потпетицом, украшене пуфнама и перјем….

Од обиља занимљивих радова, одлучили смо се да представимо моделе Милице Блечић, Ксеније Мићић, Андрее Петровић и Јане Максимовић.

Датум одржавања радионице
3. октобар 2013. године

Учесници радионице:
Ученице виших разреда основне школе „Љуба Ненадовић“ из Београда

Концепт радионице: Леа Зеи

Истражујем, сазнајем, откривам …

 

Радионица је реализована у сарадњи са Дечјим културним центром Београд и обухватала је два дела.

У првом делу се су обилазили експонати – женске ципеле, уз објашњења из ког су периода, ко их је носио и од којих материјала су сачињене.

Други део је чинио практичан рад на тему „Истражујем, сазнајем, откривам … “, инспирисан групом предмета са поставке, ципелама за кућу – папучама. Деца су ову врсту обуће израђивала од картона, текстила, папира, трака, перли …

Датум и време одржавања радионице
03. 07. 2013. године у 12:30

Учесници радионице:
деца узраста од 5 до 13 година

Концепт радионице:
Леа Зеи, музејски водич

Обућа за кућу

У првом делу радионице, акценат је на теоријском приступу: обилази се изложба и деца се упознају са експонатима – женским ципелама, уз објашњења из ког су периода, зашто су баш тако изгледале, ко их је носио и у којим приликама.

Други део радионице чини практичан рад на тему „Обућа за кућу“, инспирисан најстаријим предметима са поставке „Ах, те ципеле“, тако што деца сама израђују ципеле за кућу – папуче од картона, текстила и папира, састављене лепљењем и украшене бојењем.

Ова едукативна радионица има за циљ да на креативан начин упозна децу предшколског и школског узраста са обућом као предметом примењене уметности и могућим контекстима које она добија у музејској поставци.

Датум и време одржавања радионице
03. 06. 2013. године
04. 06. 2013. године
05. 06. 2013. године
06. 06. 2013. године

Учесници радионице:
ОШ „Влада Аксентијевић“, III разред
Вртић „Мајски цвет“, узраст од 5 година

Концепт радионице: Леа Зеи