„БЕОГРАД, ГРАД ИДЕЈА”

„БЕОГРАД, ГРАД ИДЕЈА”

Аутор: Славиша Савић – Ideaman (рођен 1973, 16. априла, на Дан Београда)

03 - 23. септембар 2009.

Изложбу ће отворити Драган Сакан,
председник и креативни директор New Moment New Ideas Company

Координатор изложбе: Милица Цукић, виши кустос

Славиша Савић је графички дизајнер који је пажњу београдске публике освојио несвакидашњим идејама за манифестацију Дани Београда које је организовао град Београд : године 2007. са монументалним словима Д.А.Н.И. у Кнез Михаиловој улици, а 2008. сјајним концептом „Београд је свет“ којим је показао невероватну подударност мапе света и мапе Београда. Његово дугогодишње искуство на пољу адвертисинга и дизајна, чини да Славиша на себи својствен начин спаја амбијенталну уметност, кроз призму туристичке атракције, у чему види сјајан потенцијал за брендирање Београда и подизање његове препознатљивости на ширем плану. Како сам каже, његове идеје не траже велика улагања, а концепти које предлаже готово увек могу Београд да издвоје као оригиналну дестинацију на карти света.

„Genius loci (локални дух). Иако су му врата европског креативног тржишта отворена, Славиша воли Београд, верује (а ја сам сигуран) да се локалном идејом најлакше осваја свет. Верује у Београд – град идеја и верује да са својим талентом може да живи у Београду, а да његове идеје шетају светом „

Драган Сакан

Препознатљив и као IDEAMAN, Славиша Савић нас подсећа да је човек креативно биће и јасно ставља до знања да није графички дизајнер у класичном смислу, већ жели да покаже како је идеја вреднија од било које друге инвестиције, јер остаје упамћена за сва времена. Ова изложба је заправо прича једног Београђанина који жели да сą својим суграђанима подели енергију неуништивог ентузијазма и љубави према Београду. Граду идеја.

Ове године се навршава десет година како је Славиша дипломирао на Факултету примењених уметности у Београду, на Одсеку за графички дизајн. Одмах након дипломирања, па све до данас, свој професионални рад остварује као водећи арт дирецтор у најзначајнијим адвертајзинг агенцијама у Београду, нарочито у New Moment-u , где Драган Сакан препознаје и подстиче његово необично стваралаштво. Доказ томе су и многобројне награде, од којих је најзначајнијаEpica, коју је добио прошле године за најбољи модни оглас у Европи.

www.slavisasavic.com  

ideaman@eunet.rs

tel. 064 / 149 1233