BRIAN BRANISLAV RAŠIĆ / 40 PIX

BRIAN BRANISLAV RAŠIĆ / 40 PIX

27. mart - 07. april 2003.

Koordinator programa: Mr Milica Cukić, viši kustos 
BRIAN BRANISLAV RAŠIĆ / 40 PIX  je reprezentativna autorska izložba fotografija najveće rock`n`rol grupe na svetu – Rolling Stones.

Izložba je predstavila B. Rašića, istaknutog profesionalca koji živi i radi u Londonu, prestonici rocka, medija i muzičkog biznisa. Muzej primenjene umetnosti, u saradnji sa Britanskim savetom, priredio je ovu izložbu u susret koncertu Rolling Stones-a koji, nažalost, nije održan. Izložba je bila u Muzeju od 27. marta do 7. aprila 2003. godine, a zatim je krenula po drugim srpskim gradovima i nastavila put po Balkanu.

„Slikajući muziku”, Rašić je proputovao svet, prisustvovao najvećim rok događajima, upoznao legende rock muzike. Do sada je svoje radove objavljivao u najvažnijim profesionalnim časopisima i listovima – Times, Times magazine, Daily Mirror, NME, Melody Maker, Q, Select, Big, FHM, Mojo, San, Muzic Express, Playboy…

Poslednju deceniju Rašić je ekskluzivni fotograf prestižne foto agencije Rex Features (druge po veličini na svetu), a njegove fotografije se objavljuju u najtiražnijim publikacijama, knjigama, katalozima, i enciklopedijama, na posterima, majicama i razglednicama.

Povodom otvaranja izložbe, autor je u Muzeju imao susret sa posetiocima i razgovor o temi Slikati muziku.

2 (1)