ДИПЛОМА 2009.

ДИПЛОМА 2009.

Изложба радова студената пете године Факултета примењених уметности у Београду

09 - 31. јул 2009.

Координатор изложбе: Ангелина Фолгић Корјак, музејски саветник, Одсек за едукацију
Студенти завршне године  Факултета примењених уметности у Београду, њих стотинак,  представиће се од 9 – 31. јула у Музеју примењене уметности својим најуспешнијим радовима на изложби Диплома 2009.

На изложби ће бити заступљено свих десет специјализованих одсека и осам атељеа ФПУ – Зидно сликарство, Примењено вајарство, Унутрашња архитектура, Примењена графика (Графика и књига; Графички дизајн; Фотографија), Сценографија, Костим (Савремено одевање; Сценски костим), Текстил, Керамика, Индустријски дизајн, Конзервација и рестаурација (Конзервација и рестаурација слика; Конзервација и рестаурација скулптура; Конзервација и рестаурација уметничких дела на папиру).

Већ традиционална изложба Диплома и овај пут ће потврдити да студенти нису само пасивни примаоци знања, већ и креативне личности које, носећи огромну енергију, транспонују своја умећа у радове, чији ће тек део бити представљен у МПУ. Многобројне награде, освојене још током студија потврда су добро осмишљеног и квалитетног програма проучавања у различитим областима ликовних и примењених уметности који се студентима пружа на овој високо-стручно образовној институцији.

http://fpu.edu.rs/