ДИПЛОМА 2011

ДИПЛОМА 2011

Изложба студената завршне године Факултета примењених уметности у Београду

07 - 29. јул 2011.

Координатор изложбе: Никола Божовић, професор ФПУ
Поставка изложбе: Тијана Секулић, професор ФПУ
Музеј примењене уметности у својим галеријама, као и сваке године приређује традиционалну изложбу дипломаца. Студенти завршне године Факултета примењених уметности у Београду, њих стотинак, представиће се својим најуспешнијим радовима на изложби Диплома 2011.
На изложби ће бити заступљено свих десет специјализованих одсека и осам атељеа ФПУ – Зидно сликарство, Примењено вајарство, Унутрашња архитектура, Примењена графика (Графика и књига; Графички дизајн; Фотографија), Сценографија, Костим (Савремено одевање; Сценски костим), Текстил, Керамика, Индустријски дизајн, Конзервација и рестаурација (Конзервација и рестаурација слика; Конзервација и рестаурација скулптура; Конзервација и рестаурација уметничких дела на папиру;).
У тексту каталога др Ивана Кузмановић Нововић, доцент ФПУ каже:

„Сугестивност изложених радова допушта посматрачу излет у магију позоришне сцене, а нови вид просторног размишљања које млади уметници презентују укључује га у интеракцију са уметничким делом. Панорама изложених радова студената свих одсека ФПУ показује њихов упоран и континуирани рад, уз несебично ангажовање наставника, стручних техничких сарадника. Учешће на конкурсима и пројектима, као и делотворна сарадња са установама културе и привредним институцијама резултат су успешног и уходаног тима.

…..Сведоци смо тешке економске кризе која утиче на смањење критеријума вредности, а популацију води ка препознатљивој и јефтиној формули културе, без афинитета за аутентичне вредности из прошлости. Стога су се и овогодишњи дипломци ФПУ нашли на ветрометини владајућих трендова у култури и уметности. Очекујемо њихов креативни допринос савременим кретањима у уметничком стваралаштву, дијалог са међународном уметничком сценом и … ведрину на њиховим лицима.“