ДИПЛОМА 2017

ДИПЛОМА 2017

Изложба студената IV године основних академских студија ФПУ

04 - 22. јул 2017.

Свечано отварање: уторак, 4. јул у 19 часова, МПУ

Комесар излозбе: Марко Луковић, ван. проф. ФПУ

Архитекта изложбе: Младен Врачевић, доцент ФПУ

Организатори: Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности

Музеј примењене уметности, као и сваке године у јулу, широм отвара своје галерије за још једну изложбу студената завршне године Факултета примењених уметности. На изложби Диплома 2017” представиће се 69. генерација овог београдског уметничког факултета. То ће бити прилика за већину студената ове генерације да први пут покажу јавности резултат свог вишегодишњег школовања.

Одабрано је око стотину радова који треба да репрезентују ниво и квалитет рада који су постигли студенти и њихови професори током трајања четворогодишњих академских студија. На изложби је заступљено свих десет специјализованих одсека са свим модулима који им припадају: Зидно сликарство, Примењено вајарство, Унутрашња архитектура, Примењена графика (Графика и књига; Графички дизајн; Фотографија), Сценографија, Костим (Савремено одевање; Сценски костим), Текстил, Керамика, Индустријски дизајн, Конзервација и рестаурација (Конзервација и рестаурација слика и уметничких дела на папиру; Конзервација и рестаурација скулптура и археолошких предмета).

Факултет примењених уметности сваке године отпрати још једну талентовану и вредну генерацију младих дизајнера. По завшеним студијама, сви они желе да им се што пре пружи прилика да стечено знање и таленат примене у професионалном животу. Друштво и друштвено одговорне компаније треба да им то и омогуће. Свесрдно ћемо их подржати у тим напорима.

Након изложбе дипломских радова у Музеју примењене уметности биће приређена и изложба одбрањених мастер радова, на изложби “Мастер 2016” од  27. јула – 19. августа 2017.

Избор радова

Леа Ембели

2UP

Маргарета Маринковић

Костим за лик Проспера у драми В. Шекспира „Бура”

Миодраг Додић

Плакат

Маша Аврамовић

Из анимираног филма „Нити“

Богдан Милошевић

Иновативно паковање

Лука Лазовић

„Пролаз” макета 1:35

Велиборка Бранков

Обликовање штампаног текстила

Милица Јевтић

Хорда