ДИПЛОМА 2018.

ДИПЛОМА 2018.

Изложба студената IV године основних академских студија Факултета примењених уметности у Београду

05 - 28. јул 2018.

ДИПЛОМА 2018. Факултета примењених уметности у Београду

Свечано отварање: четвртак, 5. јул у 19 часова, МПУ

Комесар излозбе: Владимир Загорац, доцент ФПУ

Архитекта изложбе: Младен Врачевић, доцент ФПУ

Организатори: Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности

Музеј примењене уметности, традиционално, као и предходних година, приређује изложбу студената завршне године Факултета примењених уметности. На изложби Диплома 2018” представиће се 70. генерација овог београдског уметничког факултета. За многе студенте то ће бити прво представљање њиховог рада у јавности, а за наше две институције наставак успешне сарадње.

Биће изложено око стотину студентских радова који ће представтити  квалитет рада који су постигли студенти и њихови професори током трајања четворогодишњих академских студија. На изложби су  заступљена сва три студијска програма са свим модулима који им припадају:

  1. Примењена уметност: (Примењено сликарство, Примењено вајарство, Керамика, Сценски костим, Сценографија, Савремено одевање, Графика и књига, Фотографија, Анимација).
  2. Дизајн: (Графички дизајн, Дизајн ентеријера и намештаја, Индустријски дизајн, Текстил).
  3. Конзервација и рестаурација: (Конзервација и рестаурација слика и уметничких дела на папиру; Конзервација и рестаурација скулптура и археолошких предмета).

Галерије Музеја примењене уметности биће отворене и током месеца августа за студенте који су одбранили мастер радове на изложби “Мастер 2018”, од  2 – 25. августа 2018. године. Комесар ове изложбе је Александар Келић, доц. ФПУ, а архитекта поставке Александар Мијатовић, ред. професор.