„ДИЗАЈН ИГРАЛИШТЕ“

„ДИЗАЈН ИГРАЛИШТЕ“

РАДИОНИЦА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ „ДРВО АРТ“

07 - 15. март 2014.

 Тема: СТОНА ЛАМПА
Место изложбе: Музеј примењене уметности, Галерија “Жад“
Организатор: Техничка школа “Дрво арт“, Београд

Техничка школа „Дрво арт“ по шести пут организује међународну креативну радионицу „Дизајн игралиште – Десигн Плаyгроунд“ у којој, поред домаћина, учествују средњошколци из њихових партнерских школа из ЕУ. Радионица ће се одржати у просторијама Школе у периоду од 3. до 7. марта 2014. године. У току радионице, ученици праве прототипове на задату тему и од ограничене количине материјала. Тема овогодишње радионице је „Стона лампа“. Овога пута, учесници радионице ће се, опробати у комбиновању традиционалних и нових материјала, тј. дрвета и рехау висион материјала.

Све досадашње радионице су имале успеха те су радови настали у току радионица били излагани на бројним значајним манифестацијама у области дизајна („Београдска недеља дизајна“, „Миxер Еxпо Десигн“, „Миксер“, Сајам намештаја) и у Музеју примењене уметности. Већ две године, креативни радови ученика „Дрво арта“ и њихових вршњака из Европе, доступни су и међународној публици. Креације младих дизајнера су биле презентоване и на најпрестижнијим дизајнерским манифестацијама као што су Међународни сајам намештаја у Милану, односно Миланска недеља дизајна и Сајму индустријског дизајна у Мадриду.

Захваљујући излагању на међународним сајмовима, Школа је успоставила сарадњу са страним социјалним партнерима из привреде од којих је најзначајнији аустријска фирма „Блум“, највећи светски произвођач окова за намештај. Креативна радионица „Дизајн игралиште – Десигн Плаyгроунд“ и социјално партнерство са страним фирмама допринели су томе да Школа и њен рад буду представљени као пример добре праксе на Састанку Секторске групе о кретању радника, социјалној сарадњи, развоју људских ресурса, информационом друштву, иновацијама у оквиру Унапређеног сталног дијалога Републике Србије и Европске уније.

Значај радионице препознали су Секретаријат за образовање града Београда, општина Стари град који од самог почетка финансијски подржавју ову иницијативу „Дрво арт“ школе, Ерсте банка и немачка фирма Рехау, која је донирала нове материјале, док Музеј примењене уметности креативним средњошколцима бесплатно уступа простор за излагање.