"ДИЗАЈН ИГРАЛИШТЕ"

РАДИОНИЦА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

08 - 16. март 2013.

Музеј примењене уметности, Галерија „Жад“
Тема: „Самостојећи ЦД држач“ 
Техничка школа „Дрво арт“ пети пут организује међународну креативну радионицу „Дизајн игралиште – Десигн Плаyгроунд“ у којој, поред домаћина, учествују средњошколци из сродних школа Европске уније. Радионица ће се одржати у просторијама Школе у периоду од 4. до 8. марта 2013. године. У току радионице, ученици праве прототипове намештаја на задату тему и од ограничене количине материјала. Тема овогодишње радионице је „Самостојећи ЦД држач“. Радови настали у току радионице биће изложени у Музеју примењене уметности, од 8. до 16. марта 2013.

Од прошле године, креативни радови ученика „Дрво арта“ и њихових вршњака из Европе, доступни су и међународној публици. Креације младих дизајнера су биле презентоване и на најпрестижнијим дизајнерским манифестацијама као што су Међународни сајам намештаја у Милану, односно Миланска недеља дизајна или недавно одржан Сајам индустријског дизајна у Мадриду. Тек што су одложили кофере по повратку са Пиринејског полуострва, још увек сређујући утиске са изложбе, ученици су прионули на припрему радова за „Дизајн игралиште – Десигн Плаyгроунд“.

На „Дизајн игралишту“ ове године своју креативност показаће ученици Дизајнерске школе из Београда, Ротх Гyула Гyаколо сзаккозеписола ес коллегиум из Шопрона (Мађарска), ИПСИА Бругнера из Бруњере (Италија), Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ из Травне (Бугарска) и домаћин „Дрво арт“ школа из Београда.

Значај радионице препознали су Секретаријат за образовање града Београда и општина Стари град који од самог почетка финансијски подржавју ову иницијативу „Дрво арт“ школе, док Музеј примењене уметности, подржава ову активност, и креативним средњошколцима радо уступа простор за излагање.