"ДИЗАЈН ИГРАЛИШТЕ"

РАДИОНИЦА ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ

16 - 23. март 2012.

Музеј примењене уметности, Галерија „Жад“

Тема: „Самостојећи чивилук“

Кустос изложбе: Мр Милица Цукић, музејски саветник, шеф уметничког одељења, Одсек за односе с јавношћу

Техничка школа „Дрво арт“ по четврти пут организује међународну креативну радионицу „Дизајн игралиште – Design Playground“ у којој, поред домаћина, учествују средњошколци из Мађарске, Италије и Бугарске који се баве дизајном и производњом намештаја. Радионица ће се одржати у просторијама Школе у периоду од 12. до 16. марта 2012. године. У току радионице, ученици праве прототипове намештаја на задату тему и од ограничене количине материјала. И ове године тема је инспиративна.

Све досадашње радионице имале су успеха, тако да су радови који су настали на њима излагани у Музеју примењене уметности и у неколико установа културе („Град“, Дечји културни центар, „Вук Караџић“), приказани на бројним значајним манифестацијама у области дизајна („Београдска недеља дизајна“, „Миxер Еxпо Десигн“, „Миксер“, Сајам намештаја) и другим јавним манифестацијама („Дани европске баштине“, „Јевремова улица сусрета“, „Сербиа Опен“, „Дан Европе“ и др.).

За постигнуте резултате Школа је добила признања од привредних субјеката као што су Диплома Београдског сајма намештаја за унапређење практичне наставе (2009.), Специјално признање за иновативност наставе (2010.), Специјално признање за прототипове елемената комадног намештаја урађених на међународној радионици (2011.) и неколико награда „Агенције за дрво“.

Своју креативну радионицу „Дрво арт“ школа ће имати прилике да представи и на овогодишњем Међународном сајму намештаја у Милану (17 – 22. април) за шта је добила позив организатора најпрестижнијег светског сајма намештаја.

На „Дизајн игралишту“ ове године своју креативност показаће ученици Дизајнерске школе из Београда, Ротх Гyула Гyаколо сзаккозеписола ес коллегиум из Шопрона (Мађарска), ИПСИА Бругнера из Бруњере (Италија), Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ из Травне (Бугарска) и „Дрво арт“ школе. Активности предвиђене програмом радионице одвијаће се свакодневно од 9,00 до 17,00 часова, у улици Цара Душана 23.

Музеј примењене уметности свесрдно подржава овај интернационални, радионичко- едукативни програм који је иницирала школа „Дрво арт“ из Београда.