Дизајн игралиште

Дизајн игралиште

Радионица техничке школе

11 - 20. март 2011.

Izložba radova u Galeriji Žad Muzeja primenjene umetnosti

Izložbu će otvoriti i podeliti nagrade najboljima Ana Danilović, podpredsednica opštine Stari grad

Kustos izložbe: Mr Milica Cukić, muzejski savetnik, šef umetničkog odeljenja, Odsek za odnose s javnošću

Креативна међународна радионица „Дизајн игралиште – Design Playground“ по трећи пут ће, у Београду, окупити креативне средњошколце из Мађарске, Италије и Бугарске, који ће са својим домаћинима, ученицима Техничке школе „Дрво арт„, израђивати комаде на тему „Sitting to go„.
Циљ дугогодишње успешне сарадње је размена искустава ученика и наставника из Србије са њиховим колегама из земаља Еворпске уније, али и промоција и приближавање Београда и Србије младима из Европе. Из огромне креативне енергије која се ствара током сваког сусрета родила се идеја да оваква окупљања у нашем главном граду постану традиционална.

Школа је до сада већ двапут организовала истоимену међународну креативну радионицу и постигла успех који јој је донео признања субјеката из привредног сектора, као што су Диплома Београдског сајма намештаја за унапређење практичне наставе (2009.) и Специјално признање за иновативност наставе (2010.). Радови ученика, настали током радионице, били су изложени на бројним значајним манифестација у области дизајна као нпр. „Београдска недеља дизајна“, „Миxер Еxпо Десигн“, „Миксер“, Сајам намештаја, изложбе у Дечјем културном центру и бројним другим јавним манифестацијама као што су „Јевремова улица сусрета“, „Сербиа Опен“, „Дани Врачара“, „Дан Европе“ и др.

На изложби „Дизајн игралиште“ ове године своју креативност показаће ученици Дизајнерске школе из Београда, Ротх Гyула Гyаколо сзаккозеписола ес коллегиум из Шопрона (Мађарска), ИПСИА Бругнера из Бруњере (Италија), Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ из Травне (Бугарска) и „Дрво арт“ школе из Београда.

Реализовани радови у виду изложбе биће презентовани у галерији Жад Музеја примењене уметности.

Ова креативна сарадња значајно доприноси квалитетној едукацији и формирању наших будућих стручњака за дрво. Музеј примењене уметности свесрдно подржава овакву активност школе „Дрво арт“ и интернационалну сарадњу коју је школа иницирала између сродних европских стручних школа.