МајданАрт 2001 - 2003

МајданАрт 2001 - 2003

Изложба накита учесника Интернационалног симпозијума златарства у Мајданпеку

22. април - 12. мај 2004.

 Беатриз Вирш   (Beatriz Würsch), Цирих / Барселона

Предавање о савременом дизајну накита у Швајцарској

Галерија Жад
24. април 2004. у 14h

Беатриз Вирш   (Beatriz Würsch), швајцарски дизајнер накита и уметнички директор галерије Форум Ферландина у Барселони, представиће београдској публици савремене тенденције у швајцарском дизајну накита предавањем/слајд презентацијом у Галерији Жад Музеја примењене уметности.

Галерија Форум Ферландина у Барселони коју Беатриз Вирш води од 1996. године, специјализована је галерија за савремени накит, са радионичким простором који окупља уметнике из целог света и кроз мултимедијалне пројекте и конференцијске програме подстиче истраживачки однос према дизајну накита и његовим културолошким референцама.

Каријера Беатриз Вирш везана је превашодно за Швајцарску и Шпанију / Каталонију, али се успешно одвија у многим другим земљама Европе (Немачка, Пољска, Француска, Велика Британија, Турска…) Као специјалиста за јапанске технике у дизајну накита, Беатриз Вирш је један од најбољих познавалаца интернационалне сцене и један од најактивнијих ‘подстрекача’ транскултуралне размене информација и искуства у овој области модног дизајна.

Гостовање Беатриз Вирш у Београду реализовано је у сарадњи Музеја примењене уметности са Амбасадом Швајцарске у Београду.