ОСАМИЦЕ ЗА ПОНЕТИ

ОСАМИЦЕ ЗА ПОНЕТИ

10 - 17. март 2017.

Свечано отварање са доделом награда: петак, 10. март 2017. у 18х

Организатор: Техничка школа „Дрво арт“, Београд и Музеј примењене уметности

„Осамице за понети“ је тема најновије, девете по реду међународне Креативне радионице „Дизајн игралиште – Десигн Плаyгроунд“ Техничке школе „Дрво арт“. Иза овог необичног назива крију се производи који служе за звучну изолацију у јавном и радном простору.

Осим школе домаћина, на Радионици учествују средњошколци из њихових партнерских школа из ЕУ и Школа за дизајн из Београда. Радионица се одржава у просторијама Школе у периоду од 6. до 10. марта 2017. године. У току Радионице, ученици под менторством наставника праве прототипове „осамица“.  Овога пута, учесници радионице ће се опробати у комбиновању традиционалних и нових материјала, тј. дрвета и рауволет трака.

Приватност, акустичка регулација и смањење буке у јавним просторијама и радном окружењу су најизазовније теме савременог дизајна што је био разлог да школа организатор постави тако сложен задатак пред учеснике ове креативне радионице. Првог дана, учесници су представили своје идејне пројекте а до краја недеље радиће на изради прототипова „осамица“ за које су нашли инспирацију у старим говорницама, шкољкама, лалама, геометријским облицима, симболима друштвених мрежа… па чак и у опасним животињама попут кобре. Упијању звука доприноси материјал познат као рауволет траке прављене од специјалне врсте пластике са перфорацијом по целој површини које у својим коморама садрже фибер материјал за упијање звука. На нашем тржишту су веома мало коришћене, а за ову прилику их донирала немачка компанија Рехау са којом Школа сарађује већ четири године.

Завршница ове радионице је заједничка изложба, која се приређује у простору Галерије „Жад“ МПУ. Музеј примењене уметности је једна од институција која већ годинама пружа подршку Школи за реализацију овог креативног и иновативног едукативног програма.