Померање граница / 3

Померање граница / 3

28. децембар 2016. - 24. јануар 2017.

Реализација радионица је у сарадњи са уметницима и студентима високошколских инстиуција (Факултет примењених уметности – ФПУ, Одсек дизајн текстила и Висока текстилна школа – ДТМ у Београду, одсек Дизајн текстила и одеће).

17. јануар у 17 часова

Радионицу води ауторка Снежана Скоко.

Презентација трогодишњег рада на пројекту са мигрантима “Граница је затворена” реализованог у сарадњи са Групом 484 у азилантским центрима у Србији. Програм радионице ослања се на искуство стечено током вишегодишњег уметничког рада.

20. јануар од 15 часова; 21. и 22. јануара од 11 часова

Радионицу води ауторка Реи Голд.

Презентација ауторских радова техником филцања, инспирисаних употребним предметима од стакла. Тродневна радионица са темом “Традиционална техника као уметничка форма – скулптуралне форме од домаће непредене вуне”.

Уметнички радови ауторке ће бити изложени од 16. до 24. јануара.

„Одувек ме је привлачила лепота стакла, тако сам се и одлучила за неке од облика мојих омиљених дизајнера који раде са стаклом, Лино Таљиапрјетра, и Данте Мариони, као и других чије сам радове видела у “Стакло центру” у Питсбургу. Инспирисана тим сткаленим облицима стварам филцане елементе које бих могла да користим за пресвлаку/декорацију за управо те исте стаклене предмете. Уживам у елеганцији тих облика и надам се да ту лепоту успевам да забележим у мом раду. Верујем у стварање лепоте колико год је то могуће. Мислим да је то свету потребно.“

Реи Голд