ШАМЛИЦА

ШАМЛИЦА

Изложба Техничке школе „Дрво арт“, Београд

10 - 17. март 2023.

ШАМЛИЦА - Изложба Техничке школе „Дрво арт“, Београд

Свечано отварање изложбе са доделом награда: петак, 10. март 2023. у 18 часова

Координатор изложбе: Милица Цукић, музејска саветница МПУ

Организатор: МПУ и Техничка школа „Дрво арт“, Београд

 

„Шамлица“ је тема најновије, дванаесте по реду међународне Креативне радионице „Дизајн игралиште – Design Playground“ Техничке школе „Дрво арт“, која се реализује у просторијама школе. Завршницу ове радионице чини заједничка  изложба, која се приређује у простору Галерије „Млади“ МПУ. Музеј примењене уметности пружа подршку за реализацију овог креативног и иновативног едукативног програма, током дугогодишње веома успешне сарадње са школом „Дрво арт“.

После трогодишње паузе због пандемије Ковида 19, Техничка школа „Дрво арт“ поново организује ово међународно окупљање на којем ће своје умеће показати наставници и ученици школе домаћина и њихових партнерских школа из Италије и Француске.

Током радионичког дела, ученици ће под менторством наставника правити прототипове хоклица користећи као материјал дрво и текстил. Додатни изазов за учеснике је услов да хоклице треба да буду лако преносиве и склопиве, да се користе не само за седење, већ и за складиштење.

Традиционално, и ове године биће подељене награде ученицима и њиховим наставницима за посебна постигнућа у реализацији овогодишње радионице.