Шта се дешава?

Шта се дешава?

сусрети уметности

10 - 20. фебруар 2016.

Аутор изложбе: Снежана Скоко

Организатори: Пункт за уметнички експеримент и Музеј примењене уметности

У Музеју примењене уметности биће представљена изложба „Шта се дешава? – сусрети уметности (What is going on ? – meetings of art)“ ауторке Снежане Скоко. Ово је изложба осам уметника, дизајнера графичког, текстилног и продукт дизајна:

  1. Алмира Садар (Словенија/Словениа)
  2. Зора Станчич (Словенија/Словениа)
  3. Ивана Поднар (Хрватска/Цроатиа)
  4. Дорота Козиара (Пољска/Поланд)
  5. Бартосз Муча (Пољска/Поланд)
  6. Крyстyна Сзцзепаниак (Пољска/Поланд)
  7. Ђорђе Балмазовић (Србија/Сербиа)
  8. Весна Пејовић (Србија/Сербиа)

“Пункт за уметнички експеримент” је током 2015. године организовао програм који представља иностране уметнике и њихове пројекте у Србији, као и домаће пројекте у иностранству, превашодно развијајући сарадњу са уметницима и групама из региона као и земљама Централне и Источне Европе. Тиме што подстиче међусобно упознавање уметника, као и увидом у дешавања у уметности и култури у региону и Европи, Пунк доприноси размени нових уметничких идеја, технологија, сагледавања друштвене стварности…, а самим тим и актуелности и присутности домаће уметничке сцене у ширим уметничким токовима.

Ауторка изложбе Снежана Скоко испред Пункта већ петнаест година, кроз форму личне иницијативе у култури и уметности, реализује пројекте са циљем умрежавања, повезивања, заједничког деловања уметника, као и њихову интеракцију са грађанима ради ангажованог и креативног деловања на постојеће ситуације и проблеме у друштву и култури. Скоко овом изложбом представља београдској средини свој избор аутора и њихово особено стваралаштво.

Алмира Садар

(Словенија/Slovenia)

Зора Станчич

(Словенија/Slovenia)

Ивана Поднар

(Хрватска/Croatia)

Дорота Козиара

(Пољска/Poland)

Бартосз Муча

(Пољска/Poland)

Крyстyна Сзцзепаниак

Пољска/Poland

Ђорђе Балмазовић

(Србија/Serbia)

Весна Пејовић

(Србија/Serbia)