Dodela nagrada i predavanje

Dodela nagrada i predavanje

26. april 2024.

Muzej primenjene umetnosti ima posebno zadovoljstvo da Vas pozove na svečanu dodelu nagrada i pohvala (Velika nagrada Salona – Grand Prix, Nagrade i pohvale Salona, Nagrada publike i Priznanje Saveta) 46. Salona arhitekture koja će se održati u petak, 26. aprila, u 18.00 časova, u Jugoslovenskoj kinoteci.

Za svoju vernu publiku Muzej organizuje predavanje specijalne gošće ovogodišnjeg Salona – Amande Levit, koja tim povodom i na poziv Muzeja dolazi u Beograd.

Gospođa Levit, direktorka arhitektonske firme Amanda Levete Architects (AL_A), prisutnima će predstaviti četiri projekta koji govore o tome kako da živimo bolje jedni s drugima i s prirodom, kao i o značaju javnog prostora.

Predavanje Amande Levit prilika je da se sazna nešto više i o najnovijem projektu firme AL_A – koncertnoj dvorani Beogradske filharmonije, najvećem regionalnom ulaganju u kulturu tokom proteklih nekoliko decenija. Ova nova sala izraz je harmonije između građevine i pejzaža, istoka i zapada, ali i između starog i novog.

Oplemenjivanje parka Ušće kao ambijenta za dvoranu naglašava potrebu da naši gradovi budu čistiji, zeleniji i lepši.

Svi učesnici 46. Salona arhitekture će tokom večeri moći da preuzmu svoj primerak kataloga Salona, dok će ostali zainteresovani katalog moći da kupe.

VAŽNA NAPOMENA

Zbog ograničenog broja mesta obavezne su prijave za svečanu dodelu nagrada i predavanje Amande Levit. Svoj dolazak možete prijaviti putem ovog linka.

Agenda:

18.00 – Početak programa

18.15 – Obraćanje direktorke Muzeja primenjene umetnosti Biljane Jotić, koja će pozdravitu publiku i upoznati prisutne sa programom večeri

18.30 -19.30 – Specijalno predavanje Amande Levit pod nazivom „Kako da živimo bolje s prirodom i jedni s drugima“

19.30 – 19.45 – Pauza

19.45 – 20.30 – Dodela Velike nagrade Salona – Grand Prix, Nagrada i pohvala Salona, Nagrade publike i Priznanja Saveta 46. Salona arhitekture

Sledi koktel.

Dobro došli!