36. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

36. САЛОН АРХИТЕКТУРЕ

40 година од оснивања Салона архитектуре

26. март - 18. мај 2014.

Кустос Салона и уредник каталога: мр Љиљана Милетић Абрамовић, кустос Одсека за архитектуру и в.д. директора МПУ
Организатор: Музеј примењене уметности, Београд

KNAUF и Салон архитектуре позивају вас
на Афтер Партy (26. март 2014. у 19:30 h),
у кафеу „Амелија“, Топличин венац 4 
Овогодишњи 36. Салон архитектуре одржаће се у Музеју примењене уметности од 26. марта до 30. априла 2014. и протећи ће у знаку великог јубилеја – четрдесет година од оснивања Салона архитектуре (1974-2014). Мисија Салона свих ових година била је да се истакне улога и значај архитектуре у развоју друштва, плуралност и квалитет архитектонских решења и градитељски стандарди, али и алтернативне, истраживачке идеје и пројекти. Осим што рефлектује архитектонске и урбанистичке праксе наше средине, Салон је од оснивања био место и прилика за размену локалних, регионалних и глобалних искустава.

У оквиру пратећег програма Салона биће представљени бројни гости из земље и иностранства као и теме битне за савремену архитектуру и друштво. Посебан сегмент чини изложба посвећена историјату Салона архитектуре на којој ће бити приказана награђена дела у периоду од 1974. до 2014.

Жири 36. Салона архитектуре у саставу – Александар Бобић, Александар Кековић, Тања Манојловић, Бојана Пејић и Милорад Видојевић доделиће Гранд Приx као и остале награде по категоријама: архитектура, урбанизам, ентеријер, публикације, експеримент и истраживање, гост, архитектонска критика и архитектонска фотографија.

На конкурс је пријављено 264 рада. За излагање на Салону селектовано је 114 радова, од којих у конкуренцији за награде нашло се 74 рада.

Чланови Савета 36. Салона архитектуре су Слободан Селинкић, Иља Микитишин, Љиљана Милетић Абрамовић, Милена Обрадовић и Зорица Савичић.

Током трајања 36. Салона архитектуре музејске публикације, на тему савремене архитектуре и дизајна, продаваће се по значајно повољнијим ценама.

Све детаљније информације о програму 36. Салона архитектуре биће благовремено истакнуте на сајту Музеја примењене уметности www.mpu.rs.

ПРОМОЦИЈА КАТАЛОГА 36. САЛОНА АРХИТЕКТУРЕ

Поштоване колеге,

Обавештавамо вас да каталог 36. салона архитектуре из техничких разлога (поштовање поступка јавних набавки – процедуре и рокова спровођења тендера) није било могуће одштампати за отварање салона.

ПРОМОЦИЈА КАТАЛОГА 36. САЛОНА АРХИТЕКТУРЕ ће бити одржана 7. маја 2014, након разговора са награђеним ауторима 36. салона архитектуре, који почиње у 18 часова.

У име организатора Салона архитектуре, Музеја примењене уметности, молимо за разумевање.