Бечко знање: градске технологије и стратегије

Бечко знање: градске технологије и стратегије

Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies

06 - 28. септембар 2010.

Изложбу отварају: Жељко Ожеговић (члан градског већа), дипл. инг. Зигрид Облак (директорка бечког градског предузећа  Wien Holding d.o.o)дипл. инг. Brigite Jilka (директорка Грађевинске дирекције Беча) и дипл. инг. Александра Фогл (директорка фирме TINA VIENNA d.o.o)

Кустос изложбе: Мр Љиљана Милетић Абрамовић, музејски саветник, Одсек за архитектуру

Изложба Vienna Know-how: Urban Technologies and Strategies приказаује детаљан и свеобухватан увид у „организам“ Града Беча. Посетиоци изложбе ће се упознати са великим бројем иновативних бечких решења одабраних и симбиотички повезаних тематских области као што су воде, развој града, некретнине, животна средина, мобилност, безбедност, отпад, комуникације, град без баријера, енергија и стратегиије.

Беч је један од најбољих градова за живот у свету. „Сасвим нормално“ – кажу истински познаваоци Беча, о чему сведочи ова изложба. Изложба је од априла до јуна 2010. године приказана у Бечу и први пут се представља у иностранству у Музеју примењене уметности у Београду.

Свуда у Бечу је присутно ангажовање градске управе и градских предузећа који су вођени девизом одрживости. „Овом изложбом желимо да најбоља бечка решења из области градских и еколошких технологија, која служе грађанима и најчешће невидљиво делују, представимо и у иностранству и покажемо колико је то важан допринос за функционисање једног града“, каже дипл. инг. Александра Фогл.

Изложбу приређује TINA VIENNA, градско предузеће у саставу Бечког холдинга, а реализује се у оквиру „Бећких дана“ у Београду.

Погледајте website

TINA VIENNA