ДИПЛОМА 2019.

ДИПЛОМА 2019.

Изложба студената IV године основних академских студија ФПУ

05 - 27. јул 2019.

ДИПЛОМА 2019 - Изложба студената IV године основних академских студија ФПУ

Свечано отварање: петак, 5. јул у 19 часова, МПУ

Комесар излозбе: Владимир Загорац, доцент ФПУ

Архитекта изложбе: Младен Врачевић, доцент ФПУ

Организатори: Музеј примењене уметности и Факултет примењених уметности

Музеј примењене уметности, сваке године у јулу месецу, приређује изложбу студената завршне године Факултета примењених уметности Универзитета уметности из Београда. На изложби Диплома 2019представиће се 71. генерација овог београдског уметничког факултета.

„Студенти Факултета примењених уметности у Београду су успешни, креативни и делотворни упркос свему. Целокупна реалност је тренутно за наше професије изазовна, захтевна, тешка“….истиче деканка овог Факултета мр Даниела Фулгоси и наставља… “Наши студенти одувек говоре стране језике, покушавају да путују и да се усавршавају. Све то је базирано на огромном ентузијазму и личном напретку, у чему Факултет примењених уметности студентима безрезервно помаже.“

На изложби су  заступљена сва три Студијска програма са свим Модулима који им припадају:

  1. Примењена уметност: (Примењено сликарство, Примењено вајарство, Керамика, Сценски костим, Сценографија, Савремено одевање, Графика и књига, Фотографија, Анимација).
  2. Дизајн: (Графички дизајн, Дизајн ентеријера и намештаја, Индустријски дизајн, Текстил).
  3. Конзервација и рестаурација: (Конзервација и рестаурација слика и уметничких дела на папиру; Конзервација и рестаурација скулптура и археолошких предмета).

Отварајући широм своје галерије за студентре завршне године основних академских студија ФПУ верујемо да ће се и ова генерација младих дизајнера  успешно укључити у професионални живот и пронаћи своје место на тржишту. Користећи сва стечена знања и вештине на овој квалитетној уметничкој академији, подучени од стране својих посвећених професора они имају будућност.

Избор радова