Лепота за понети

Лепота за понети

Изложба Техничке школе „Дрво арт“

09 - 16. март 2018.

Свечано отварање са доделом награда: петак, 9. март 2018. у 18 часова

Организатор: Техничка школа „Дрво арт“, Београд и Музеј примењене уметности

Лепота за понети“ је тема најновије, десете по реду међународне Креативне радионице „Дизајн игралиште – Design Playground“ Техничке школе „Дрво арт“. Иза овог необичног назива крију се производи који служе за одлагање козметичких производа, негу и улепшавање. То могу бити тоалетни сточићи, ноћни ормарићи, али и бројни други „комбиновани“ комади намештаја које креативни ученици и наставници осмисле попут тоалетног сточића – ранца или кофера.  Осим школе домаћина, на Радионици учествују средњошколци из њихових партнерских школа из Аустрије, Италије, Мађарске и Бугарске.

Радионица ће се одржати у просторијама Школе у периоду од 5. до 9. марта 2018. године, а током наредне недеље одабрани радови биће изложени у Музеју. У току Радионице, ученици под менторством наставника праве прототипове. При томе, опробаће се у комбиновању традиционалних и нових материјала, тј. дрвета и раувизио кристал мирор материјала које је Школи донирала компанија Рехау.

С обзиром на то да се радионица „Дизајн игралиште – Design Playground“ Техничке школе „Дрво арт“, успешно реализује већ читаву деценију, овога пута биће направљен омаж, односно моћи ћемо да видимо све изведене радове са предходних изложби.

Све досадашње радионице су успешно реализоване, а радови настали на њима су били излагани на бројним значајним манифестацијама у области дизајна, не само код нас већ и на престижним светским манифестацијама попут Међународног сајма намештаја у Милану, Сајма индустријског дизајна у Мадриду, Међународног сајма намештаја у Сингапуру, INTERZUM сајма у Келну и Међународног сајма намештаја у Штокхолму.