Милош Пуач: Сторибордови

Милош Пуач: Сторибордови

10 - 22. децембар 2021.

Милош Пуач: Сторибордови

Отварање изложбе: петак, 10. децембар у 19 часова

Организатори: Факултет примењених уметности и Музеј примењене уметности

 

Изложба Милоша Пуача састоји се од изабраних радова значајнијих филмских и телевизијских пројеката  које је радио. Домаћа телевизијска  серија “Црна свадба” као и серија “The Outpost” чине срж поставке. Сториборд као медиј суштински јесте примењена уметност у пуном смислу те речи, али ако га сагледамо са цртачке стране, то је веома интимна ствар за аутора. Као што је поента самог сториборда да у предпродукцији дочара и објасни кадрове одређеног пројекта, за аутора је поред тога битно да очува и каналише креативну енергију кроз повучену линију. Сториборд представља артикулисани кроки цртеж, и као такав је утемељен у постулате готово сваког уметничког делања.

Милош Пуач је страствени цртач, одличан  је пример младих аутора који су се едуковали паралелно, на факултету и на алтернативним радионицама. Поред цртежа фигуре којом маестрално влада, разуме и нарацију као предуслов за медије стрипа и филма. Овом изложбом нам показује невероватан таленат у форми сториборда и конкретне сарадње са филмским ауторима.

Проф. Марко Лађушић

Биографија

Милош Пуач (Београд, 1986.) Дипломирао на Факултету примењених уметности 2012. као графичар примењене графике код проф. Гордане Петровић и проф. Растка Ћирића. На ФПУ радио  као стручни сарадник (2014. до 2021.) на предмету АКТ код проф. Даниеле Фулгоси и проф. Марка Лађушића. Похађао школу стрипа “Ðорде Лобачев” код Владимира Весовића.

Професионално се бави филмском и телевизијском продукцијом од 2014. Сектор сториборд.

Пројекти: “Немањићи: Рађање краљевине”; “ Краљ Петар I”; “The Outpost”; “Црна свадба”; “Време зла”; “Беса 2”; “Slotherhouse”; “The Machine”.

Излагао на две самосталне и више колективних изложби.

Избор радова