На први (п)оглед

На први (п)оглед

Музеј примењене уметности
Стална поставка
Галерија „Инкиостри“

Едукативне радионице поводом изложбе: На први (п)оглед: Музеј примењене уметности

Радионица 

Графиком кроз време

Техника: линорез

Учесници радионице: Архитектонска техничка школа, Београд

Време одржавања радионице: 01. 03. 2022. у 12:00

Радионица 

Радионице за особе са посебним потребама

У складу са стратегијом инклузије и могућностима наше средине, Музеј примењене уметности повремено организује радионице за особе са посебним потребама. Радионице овог типа се реализују кроз два сегмента. У првом делу, полазници се упознају са музејском поставком уз пригодно стручно вођење, док у другом делу добијају прилику да се кроз практичан рад и сами креативно изразе.

Последња у низу ових радионица је одржана 2. априла 2015, а учесници су били корисници клинике Др Лаза Лазаревић. На задовољство организатора и учесника, читав догађај је протекао у доброј атмосфери. Организатор и реализатор програма је музејски водич Леа Зеи.

 Радионица

“Од Емила Галеа до малог уметника – цветић на вази”

Радионице су осмишљене за децу предшколског узраста и децу нижих разреда основне школе.

На овој радионици деца и ђаци се упознају са експонатима из пет историјских одсека Музеја примењене уметности. Водич едукатор у дијалошкој форми, интерактивном методом деци пружа основна сазнања о предметима (у ком периоду су настали и која им је била основна намена).

Као инспирација за практичан рад радионице “Цветић на вази” изабране су вазе Емила Галеа, једног од најзнчајнијих стваралаца који је радио у стаклу на прелазу из XИX у XX век. Вазе су изведене у техникама колажа, фломастера, коришћењем сушеног пресованог биља и др.

Број радионица и термини:
Одржано је 11 радионица током месеци јуна, септембра и октобра.

Учесници радионица:
Предшколске установе и ОШ “Војвода Мишић”.

Реализатор програма:
Леа Зеи, водич, Одсек за едукацију

Радионица

“Кроз мој поглед”

Ова радионица је намењена ученицима виших разреда основне школе. Састоји се од четрдесетоминутног вођења и упознавања ђака са колекцијама Музеја примењене уметности, од стране музејског водича. Посебан акценат се ставља на поједине предмете, попут посуда за средину стола (тацне, вазе и друго) , уз објашњења од којих врста материјала су сачињене (стакло, сребро, порцелан) и какав су значај имале за културу живљења у прошлости.

Други део радионице се односи на практично извођење и обликовање посуда инспирисаних експонатима са изложбе. У практичном раду користе се различите технике: комбинована, текстил, фломастер, туш, водене боје, шкољке, маса за моделовање и друге.

Датум одржавања радионица:
07. 10. 2014. године
08. 10. 2014. године

Учесници радионица: од В до ВИИИ разреда:
ОШ “Љуба Ненадовић” из Београда.

Реализатор програма:
Леа Зеи, водич, Одсек за едукацију

МОЛИМО СВЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ПЕДАГОГЕ ДА ПРИЈАВЕ СВОЈЕ ГРУПE

Контакт:Леа Зеи, водич:063 83 85 623
Email: lea.zei@mpu.rs